Dragostea în detaliu

posted in: Surprize | 0

Surpriza-tablou
Când te-ai uitat ultima oară prin pozele tale?

Îţi prezint un proiect interesant pentru cei amatori de fotografii. Presupun că nu mai are rost să spun cât de mult a avansat tehnologia în acest domeniu în ultimii ani.

În ziua de azi dispunem de aparate foto din ce în ce mai performante şi diverse alte dispozitive care au o camera foto deja integrată.

Programele de prelucrare a materialului fotografic sunt din ce în ce mai competitive, dându-i şansa oricui să îşi exprime cât mai bine imaginaţia. Şi de câţiva ani încoace, metodele de a împărţi pozele cu cei cunoscuţi, şi nu numai, practic ne permit să ne vizualizăm întreaga colecţie foto prin diversele reţele de socializare.

Dăruieşte o poză!

O poză valorează o mie de cuvinte pentru fiecare dintre noi. Fie era un moment important în viaţa voastră, fie doar făceaţi poze fiindcă vă simţeaţi bine împreună.

Pozele sunt cadouri extraordinare, sunt ferestre mereu deschise în trecutul tău. Ele pot fi dăruite sub mai multe forme: album amuzant, înrămate, pe căni, perne, pe un breloc cu lcd şi multe altele.

Toate aceste metode sunt frumoase în felul lor. În continuare o să îţi propun o idee un pic mai creativă şi mai rar întâlnită: mozaicul. Nu mă refer la cel făcut din piese mici de gresie sau sticlă colorată, ci din alte poze.

Detaliu - mozaicUn tablou de fotografii

Acest dăruşag poate fi făcut sub două forme. Deoarece le-am încercat pe ambele, pot să te asigur că rezultă reacţii foarte bune.

Prima este sub forma unui colaj general, dreptunghiular sau pătrat, în care îţi vei plasa pozele.

Cea de-a doua este un pic mai inventivă. Alegi o poză mai specială, care îţi place ţie mai mult. E mai bine dacă alegi o poză cu tine sau persoana care va primi cadoul ori cu amândoi.

Această fotografie o vei folosi ca fundal. Este important să foloseşti o poză bine conturată, având în prim plan ceea ce vrei să evidenţiezi.

Dacă alegi o fotografie cu mai mulţi oameni sau de la o distanţă mai mare în care apar şi alte elemente, rezultatul final nu o să arate prea bine.

După ce ţi-ai ales baza, urmează să îţi alegi restul pozelor. Acum nu mai contează aşa de mult conţinutul pozelor, ci doar numărul acestora.

Cu cât ai mai multe poze, cu atât îţi va ieşi mozaicul mai bine detaliat. Nu este un număr exact pe care trebuie să îl atingi, dar îţi zic că eu am obţinut rezultate bune cu 600 – 700 de imagini.

Dacă nu dispui de atâtea fotografii, atunci ai putea să mai repeţi câteva dintre ele.

După ce ţi-ai adunat tot materialul într-un singur loc, urmează partea interesantă. Şi anume aranjarea pozelor peste baza ta.

Poţi face treaba asta manual, dar nu recomand, sau poţi utiliza un software. Pe internet vei găsi mai multe variante; unele mai scumpe, altele mai ieftine, altele gratuit.

Ai grijă la cele fără plată căci nu sunt degeaba aşa. Important e să ai răbdare şi să ţi minte pentru cine faci lucrul acesta.

Vă urez succes şi surprize WOW!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.