Spectator de ocazie

posted in: Surprize WOW | 0
Spectacol surpriza

Să începem cu o pauză

Vrei să îi faci o surpriză unei persoane dragi? Spune-i să îşi închidă ochii, îi închizi şi tu, apoi te culci. Dacă nu eşti surprins cu o palmă după faza asta, eşti tare.

Asta e o surpriză pe care nu vrei să o dai, decât dacă duci lipsă de o ceartă.

De certuri cred că nu ducem nici unul lipsă, dar de amuzament s-ar putea. Eu, de ceva vreme, am nevoie de o pauză psihică, dar nu prea reuşesc să o găsesc.

Simt nevoia să mă ocup de sau să particip la o activitate interesantă, ceva care să îmi dea la o parte toate grijile de zi cu zi măcar pentru 1-2 ore, şi ştiu sigur că nu sunt singurul.

Toţi ne-am creat, intenţionat sau neintenţionat, nişte tipare după care alegem să ne folosim timpul. Din păcate, în acest program, am introdus foarte multe activităţi care încarcă destul de mult mintea şi în consecinţă scade randamentul la muncă sau şcoală şi calitatea vieţii personale.

Cel puţin eu nu am nevoie de mult pentru mă recrea, dar nici nu pot să bat din palme pentru a-mi reîncărca acumulatorii. Nu am baterii Duracell, dar ocazional, printr-o experienţă mai plăcută sau ieşită din comun reuşesc să am o stare foarte bună mai multe zile la rând.

După cum ai văzut până acum, eu şi Andru, de cele mai multe ori, scriem despre experienţe originale prin care poţi să surprinzi o persoană dragă ţie. Astăzi nu voi face o excepţie, dar în viitor vom publica un articol cu exemple de cadouri potrivite anumitor persoane din viaţa ta.

În timpul liber

Acum, să ne întoarcem înapoi la articolul actual. Eu prefer câteva activităţi care de obicei reuşesc să mă deconecteze de stresul de zi cu zi:

– un film original

– o piesă de teatru interesantă

– o plimbare într-o zi frumoasă când ar trebui să fiu de fapt la muncă

– o carte provocătoare

Şi lista tot continuă, aş putea scrie câteva pagini doar pe acest subiect, dar o să mă abţin. Dacă ai vreo propunere originală, te rog dă un comentariu.

În seara asta mergem undeva, dar nu îţi zic unde

Surpriza de faţă este despre o activitate oarecum mondenă, mai exact primele două puncte din lista de mai sus.

Ai putea chiar adăuga balet, concert (orice tip de muzică, atât timp cât e preferată de persoana dragă), stand up comedy, un meci de fotbal, baschet sau orice alt sport la care ai posibilitatea sa te duci.

Acum vreo 2 ani am fost la un concert cu Jamiroquai pe la mare. Atmosfera în sine mi s-a părut electrifiantă şi energia din aer am reuşit să o port cu mine mai bine de o săptămână.

Un concert cu un artist străin esta ca o gură de aer proaspăt, dar şi anumiţi cântăreţi autohtoni pot să te încarce pozitiv.

Acest gest frumos nu este musai pentru partenerul tău, poţi să îl dăruieşti şi unui copil, părinţilor, unui frate, vecina de la 4, oricui vrei să îi pui un zâmbet pe faţă.

Dacă ai mai citit vreun articol de pe site, probabil cunoşti deja un scenariu potrivit pentru acest cadou. Dacă nu ştii, atunci îţi voi detalia eu unul şi te invit să citeşti alte surprize asemănătoare aici, aici şi aici sau ai putea să iei chiar acum o pauză şi să citeşti mai multe.

În primul rând rezervă-ţi o perioadă în care tu şi surprinsul nu aveţi altceva de făcut. Găseşte o modalitate de a amâna sau anula alte activităţi care nu sunt urgente.

Anunţă-ţi „victima” că aveţi ceva de rezolvat la o locaţie în preajma teatrului, cinematografului sau unde vrei să o duci tu.

Iar când treceţi pe lângă locul respectiv (teatru sau cinematograf) găseşte o scuză ca să intraţi: vrei să mergi la toaletă sau te întâlneşti cu cineva pentru 1-2 minute. Doar ai grijă să nu pari suspect.

Odată ajunşi înauntru rămâne doar să îi arăţi biletele sau să găseşti un afiş cu spectacolul sau filmul pentru care ai cumpărat biletele şi spune-i că „ar fi frumos dacă am putea merge la asta”. După ce îţi răspunde, poţi să îi zici „ia hai să mergem să vedem cum e”.

Mă rog, textul este orientativ, ideea este să pară conversaţia cât mai naturală. Dacă nu îţi place varianta aceasta, atunci ai putea să legi la ochi persoana respectivă şi să mergeţi cu maşina până la destinaţia finală. Când ajungeţi în faţa unui afiş cu evenimentul la care mergeţi poţi să îi dai panglica jos.

Apropo, înainte să cumperi biletele asigură-te că ai locuri bune. Vrei să creezi o experienţă plăcută, deci e bine să te ocupi de toate detaliile din timp.

Dacă mergeţi la un film, atunci aţi putea face un fel de maraton. Cum aţi terminat primul film mergeţi la altul, în situaţia în care apare alt film interesant după primul. Asta chiar poţi să zici că e o experienţă originală. Când ai mers ultima oară la mai multe filme unul după altul?

Sau dacă mergeţi la un spectacol sau concert aţi putea merge după la o cină frumoasă, tot ceva un pic mai altfel. Dacă mergeţi de obicei la restaurantul X sau fast food-ul Y, atunci faceţi ceva nou de data asta.

Fă rezervare la un local nou pentru voi, experimentaţi un pic: luaţi cina pe acoperişul blocului sau dacă mai aveţi energie ai putea încerca ceva de genul ăsta.

Acest ultim pas e de preferat să îl incerci cu persoana iubită sau cu cineva pe care vrei să impresionezi. Nu cred că ar fi recomandat să încerci cu părinţii sau cu ăla mic :D.

Good luck,

Shorin

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te rog frumos să îl dai mai departe printr-un share ca să ajuţi şi alţi prieteni care sunt în pană de idei!

Dacă te-am ajutat în vreun fel, te rog să dai like la această pagină.

Dacă vrei să primeşti idei de surprize si cadouri regulat, te rog abonează-te la Newsletter.

 

Leave a Reply