O scrisoare naufragiată!

posted in: Scrisori | 0

Mesaj in sticla Amintiri puse la păstrare şi găsite mai apoi.

Îmi place tare mult să îmi fac timp ca să mă gândesc la toate momentele frumoase de care a avut parte. M-ar încânta dacă mi-ai spune cum retrăieşti amintirile pe care le ai.

Nu ştiu încă cum este la tine, dar eu am o cutie în care păstrez câte un mic lucru simbolic, felicitări, scrisori, biletele, poze, cd-uri la care mă uit din când în când şi care mă aduc în acel trecut frumos.

Consider că memoria ta aruncă amintirile mai vechi ca să facă loc la cele mai noi. Este mare păcat să nu ai un mic ajutor care contribuie la încetinirea acestui proces iremediabil.

Îţi recomand să găseşti un loc în care să păstrezi cât mai multe amintiri care te vor face să zâmbeşti, să întinereşti şi să te bucuri de viaţa frumoasă pe care Dumnezeu ţi-a dăruit-o.

Dragostea este şi mai minunată când poţi să o revezi a doua, a treia şi chiar a patra oară.

Ce te faci atunci când nu ai ce să îţi aminteşti? Te uiţi melancolic la ceilalţi care retrăiesc o dată, şi încă o dată, şi încă o dată momente minunate.

Te invit să îţi construieşti arhiva ta de amintiri care o să îi bucure pe copiii şi pe nepoţii tăi. Ştiu că este cam greu să îţi faci timp şi pentru aşa ceva dar te asigur că merită fiecare minuţel pe care o să îl dedici.

Azi îţi voi vorbi despre o surpriză pe care destul de rar o vezi pusă în aplicare de către ceilalţi.

O scrisoare într-o sticlă sigilată pe plajă.

Sunt sigură că deja bănuieşti despre ce este vorba.

Scrisorile trimise în această manieră au o istorie frumoasă şi este o modalitate bună prin care poţi să îţi impresionezi partenera. Este păcat că o dată cu avansarea tehnologiei uităm să ne bucurăm de lucrurile simple care au făcut istorie.

În filme, sticla cu mesaj înăuntru străbătea mări sau oceane cu scopul de a salva oamenii naufragiaţi. În realitate erau folosite pentru a studia traseele de circulaţie a apelor mărilor. Iar într-un film pe care posibil să îl fi văzut, Message in a Bottle, această invenţie este folosită ca un mod de comunicare între persoanele iubite.

Numai imaginează-ţi cum ar fi dacă v-aţi plimba singurei pe plaja liniştită. Tu îi explici marea cu sarea, încerci să o impresionezi, să o faci să se simtă importantă şi unică.

Şi mergând încet, cu o stare un pic melancolică … wow … ea vede o sticlă cam murdară în care pare să fie ceva. Dacă este mai curioasă din fire, sunt sigură că o să vrea să vadă ce este înăuntru.

Dacă nu este acest gen, atunci fii tu cel care o să vrea să vadă despre ce este vorba. Oricum o dai o să fie bine.

Bineînţeles că surpriza asta se poriveste mult mai bine atunci când eşti la mare sau măcar când ai un râu prin apropiere. Acum dacă mă gândesc mai bine ai putea să o îngropi pe jumătate în pământ … dar cred că efectul nu va fi la fel ca cel original. Deci mai bine las-o baltă dacă nu ai cum să o faci cum trebuie.

Cum să pun totul la cale să iasă perfect?

Nu este dificil deloc. De fapt cred că nu este … Recunosc că încă nu am pus-o în aplicare şi că este în stadiul de idee. Însă sunt convinsă că nu o să apară probleme.

Bun până aici. În primul rând ai nevoie de o sticlă de vin, un dop de plută, o bucăţică de şnur subţire cu o textură ca de frânghie (poţi să foloseşti şnurul de la nişte covrigi), nişte alge, un amic şi scrisoarea de dragoste.

Partea cea mai complicată este realizarea scrisoarei. Ştii că nu este uşor să îţi aşterni sentimentele pe o foaie într-o manieră impresionantă. Dar nu îţi fă griji de asta pentru că deja ne-am gândit cum să îţi uşurăm munca.

Ca să afli cum să realizezi scrisoarea citeşte articolul O scrisoare de amor! şi ca să ai o idee despre ce să scrii citeşte articolul Citeşte o scrisoare de dragoste!

După ce ai rezolvat partea care îţi dă cea mai mare bătaie de cap poţi să te apuci să asamblezi surpriza. Rulează scrisoarea, bag-o în sticlă, pune dopul de plută şi înfăşoară şnurul de jur împrejurul dopului şi a părţii superioare a gâtului sticlei (nu ştiu cum se numeşte partea aia).

Următorul pas este să faci ca sticla să pară veche, trecută prin multe încercări şi chestii de acest gen. Poţi să obţii acest efect dacă freci sticla cu o piatră, o ungi cu pământ ca să intre în striaţiile făcute, o tăvăleşti în apă sărată şi nisip şi o acoperi cu alge.

Cred că o să obţii acelaşi efect ca şi când sticla s-ar fi plimbat ceva timp pe mare şi ar fi stat destul pe mal până să fie găsită de către voi.

Ultimul pas este să te înţelegi cu un amic care să pună şi să pândescă sticla până ajungeţi voi la locul în care ai plănuit să faci surpriza.

Când puneţi sticla pe poziţie acoperiţi-o pe jumătate cu nisip şi puneţi nişte alge pe ea. Ţine minte că scrisoarea trebuie să fie vizibilă pentru ca iubita ta să fie tentată să o deschidă de îndată ce vede sticla.

Şi cam asta este surpriza o scrisoare naufragiată.

Sper din toată inima ca reacţia pe care o vei primi să fie pe măsura speranţelor tale şi a dragostei pe care o simţi.

Deci …

Surpriza de mai sus este chiar unică şi ai oportunitatea să fii primul care o să o pună în aplicare. Nici eu nu am făcut-o până acum şi nu am auzit pe nimeni care să o fii făcut. Poate o să ţi-o iau înainte şi o să îţi povestesc cum a fost.

De asemenea poţi să foloseşti această idee pentru o cerere în căsătorie.

Nu ezita să pui în aplicare ce ai citit şi nu uita că te aştept la un nou articol pentru o nouă surpriză.

O viaţă plină de surprize plăcute îţi doresc,

Andru

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te rog frumos să îl dai mai departe printr-un share ca să ajuţi şi alţi prieteni care sunt în pană de idei!

Dacă te-am ajutat în vreun fel, te rog să dai like la această pagină.

Dacă vrei să primeşti idei de surprize si cadouri regulat, te rog abonează-te la Newsletter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.