O scrisoare de amor

posted in: Scrisori | 1

Scrisoare de dragoste Între 14 şi 24

Ziua îndrăgostiţilor mi se pare un eveniment interesant. Nu sunt nebun după el, dar îmi place să mă bucur cu iubita mea cu această ocazie. Această zi pe cât de repede a venit parcă atât de repede a şi trecut.

E o „sărbătoare” de import chiar foarte frumoasă. Eram fan şi de Black Friday, dar după ofertele de anul trecut parcă m-am mai lecuit.

Mijlocul lunii februarie îmi place să îl asociez cu un al doilea Crăciun sau cu un Crăciun pentru îndrăgostiţi. Nu ştiu dacă altcineva a mai făcut paralela asta, dar există câteva asemănări între cele două sărbători. Pentru ambele ocazii ai nevoie de un cadou; în loc de brad ai flori.

În loc de globuleţe ai inimioare şi în loc de colinde ai melodii amoroase. După Crăciun ai revelion, iar după Sf. Valentin ai Dragobetele.

Crăciunul este o perioadă magică în care te bucuri cu familia şi prietenii, pe când de Sf. Valentin îţi împarţi zâmbetele şi dragostea cu o singură persoană.

Chiar dacă nu este un eveniment aşa de popular printre bărbaţi, mie chiar îmi place. Eu îmi iubesc partenera şi caut mereu să o fac fericită.

Şi deşi nu mereu reuşesc, parcă în perioada asta am mai mult succes. Ori am mai multă inspiraţie fiindcă se aşteaptă la ceva frumos, ori suntem amândoi mai înclinaţi înspre romanţă datorită emoţiilor.

Indiferent care este motivul, de obicei îmi vin nişte idei bune când vine vorba de această zi a anului.

Uneori mai avem ghinionul de a fi stresaţi sau chiar de a ne certa cu o zi – două înainte sau chiar în ziua respectivă. Pentru cei care au trecut deja prin aşa ceva, nu cred că mai are rost să le explic cât de mult se îngreunează situaţia.

Indiferent a cui este vina pentru care v-aţi certat, nici unul nu vreţi să fiţi cu moralul la pământ.

Prelungeşte romanţa

Indiferent de starea voastră (certaţi sau împăcaţi) e important să ţineţi minte că vă iubiţi şi că aveţi în faţa voastră o ocazie minunată pentru a vă iubi şi mai mult. Aduceţi-vă aminte cât de scurtă e viaţa, cât de multe piedici veţi întâlni pe drum, cât de rare şi scumpe sunt ocaziile să vă zâmbiţi sincer şi să vă iubiţi.

Deşi a trecut 14 februarie asta nu este o scuză să opreşti senzaţia plăcută dintre voi. De fapt nimeni nu vrea asta, dar nici nu face ceva ca să o întreţină.

La fel cum ţi-ai bătut capul ca să îi faci un cadou acum câteva zile, la fel ar trebui să te macini şi acum ca să îţi surprinzi cealaltă jumătate cât mai des.

De fapt de data asta o să fie un pic mai uşor.

Aţi trecut deja de ziua cu flori şi ciocolată, deci mai mult ca sigur încă mai aveţi acel sentiment plăcut între voi.

Prin urmare, pentru a-ţi surprinde acum persoana iubită o să fie nevoie de un efort mai mic, deja fiind în toane foarte bune. Şi în plus, acum chiar că nu o să se aştepte să mai faci ceva la fel de frumos.

S-ar putea să aibă vreo speranţă pentru Dragobete, dar în zilele acestea şansele sunt destul de scăzute să bănuiască ceva.

O scrisoare autentică de amor

Indiferent dacă i-ai transmis zilele astea sau vreodată o scrisoare persoanei iubite, acest tip de mesaj sentimental mereu este binevenit şi apreciat de cel care îl primeşte.

Scrisoarea este una dintre cele mai vechi metode de a-ţi declara dragostea şi una dintre cele mai eficiente (dacă nu dădeau randament, nu scriau atâţia poeţi scrisori romantice către iubitele lor).

Ce trebuie să ţi cont pentru a obţine o reacţie cât mai frumoasă?

Să începem cu textul efectiv şi apoi vom discuta de aspect.

Poate consideri că nu ai un talent pentru a scrie texte sau crezi că felul tău de a te exprima în scris nu este chiar aşa de romantic. Te gândeşti că poate ar fi mai frumos să citezi un scriitor mai talentat. Este şi asta o opţiune, dar nu ţi-o recomand.

Ideea este să fi cât mai sincer şi mai romantic. Gândeşte-te cum te simţi tu faţă de cel iubit şi cam ce crezi că ar vrea să audă de la tine (dar nu îi scrie ce vrea să citească dacă nu e adevărat). Nu trebuie să foloseşti comparaţii complicate dacă ăsta nu e stilul tău. Declară-ţi doar sentimentele sincere.

Nu este nici important să faci o scrisoare de 50 de pagini. Una – două pagini sunt destul dacă ai scris ce trebuie în ele. Dacă ţi-ai pus sentimentele tale pe hârtie şi nu ai ocupat mai mult de jumătate de pagină, atunci nu îţi fă griji.

Începe să povesteşti.

Scrie despre prima oară când ai văzut-o sau l-ai văzut, de prima voastră discuţie, de primul sărut. Sau povesteşte-i ceva despre tine care încă nu ştie, dar bănuieşti că i-ar plăcea să citescă.

Sau ar fi o idee interesantă să începi o discuţie cu partenerul tău prin scrisori. Este o metodă de a comunica, ce a devenit în ultima vreme neconvenţională. Dacă cel de lângă tine este un pic mai melancolic, sigur îi va surâde ideea.

Conţinutul unui cadou este destul de important, dar prima reacţie e prima reacţie. De aceea trebuie să fi cât mai original când vine vorba de aspectul scrisorii. Aici ai mai multe variante de a prezenta scrisoarea:

  • îţi scrii textul de mână şi dacă ai răbdarea, încearcă să foloseşti un stil mai vechi, adică cu mai multe bucle, într-un font care se practica cu mult timp înainte;
  • pergament, adică să îi dai scrisoarea sub formă de sul;
  • arzi hârtia pe margini pentru ai da un aspect mai vechi;
  • îţi compui scrisoarea pe calculator cu un font mai interesant şi apoi o printezi pe hârtie cerată;
  • o sigilezi cu ceară (varianta asta o poţi face si pe o scrisoare pliată normal sau chiar şi pe pergamentul menţionat anterior). Cred că arată mai bine dacă foloseşti o ceară de altă culoare decât hârtia. După ce ai pus ceara topită peste o suprapunere a hârtiei, ai putea să pui o siglă în ceară proaspăt turnată (o inimioară arată bine).

În perioadele când oamenii doreau să comunice, dar trebuiau să fie mai discreţi, îşi trimiteau mesaje prin indermediul porumbeilor. Cum nu prea mai găsim acest serviciu, suntem obligaţi să folosim şi alte mijloace de a a transmite mesaje.

Un plic trimis prin poştă de obicei face o impresie bună, în special dacă locuiţi amândoi în aceeaşi localitate, dovedeşte că tu chiar ţi-ai bătut capul pentru a crea o experienţă cât mai originală.

În final vreau să îţi aduc aminte că 14 februarie vine doar o dată pe an, dar dragoste pe care o simţi în acea zi nu ţine de sezon.

Dragostea este un lucru minunat şi trebuie să te bucuri în fiecare zi de ea.

Sper să îţi dea roade aceată surpriză dacă o vei pune în aplicare.

Îţi doresc să vă iubiţi cât mai frumos.

 Shorin

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te rog frumos să îl dai mai departe printr-un share ca să ajuţi şi alţi prieteni care sunt în pană de idei!

Dacă te-am ajutat în vreun fel, te rog să dai like la această pagină.

Dacă vrei să primeşti idei de surprize si cadouri regulat, te rog abonează-te la Newsletter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.