Un PowerPoint de amintit!

posted in: Poze | 0

Amintiri pe ecran Poza e ca o fereastră cu vedere în trecut

Mulţi dintre noi avem un fişier „POZE” în calculator în care tot adunăm fotografii de câţiva ani buni. Atât tu, cât şi eu, rar ne mai uităm prin el.

Mai dai un ochi peste o poză veche din greşeală când mai cauţi altceva sau vrei să mai adaugi o poză pe Facebook.

Într-un fel e şi logic. Dacă îţi pui multe din poze pe net, atunci de ce te-ai mai uita pe ele pe calculator?

Îţi zic eu: fiindcă nu îţi pui toate pozele pe net. Pozele cu tine la câteva luni când îţi făcea mama ta baie nu le-ai pus pe net. Pozele cu tine la serbarea din clasa a 2-a nu le-ai pus pe net. Pozele cu tine când culegeai porumb pe câmp la bunicii tăi nu le-ai pus pe net.

Pozele alea mai stânjenitoare le ţii numai pentru tine şi alte persoane care îţi sunt dragi ţie. Eu de exemplu am foarte multe poze în care nu îmi place zâmbetul meu.

Ştiu că e ciudat, dar mi se pare şi mai ciudată expresia pe care o am în anumite poze. Nu le pun pe net, dar îmi place să râd de mine când sunt cu alţi prieteni sau cu familia mea.

Un altfel de album

Liceeni americani au un fel de album, care se publică anual, numit yearbook. Sigur ai văzut într-un film cu adolescenţi o scenă în care o fată cerea unui coleg să îi semneze albumul.

Ideea acestui album mi se pare chiar bună. Este o amintire care peste 10-20 de ani o vei răsfoi cu melancolie.

Poţi să îl pui şi tu în practică foarte simplu. Dacă nu te atrage ideea să faci un album pentru colegii tăi de la şcoală sau nu mai eşti în şcoală, atunci nu e nici o problemă. Cred că s-ar bucura mai mult prietenii tăi sau familia de acest dar.

Un astfel de cadou am făcut şi eu, dar un pic altfel. În loc să îl fac în format fizic, m-am gândit că ar fi mai original un powerpoint. Mi s-a părut ceva nou, care nu vezi la fiecare colţ.

Eu l-am dat iubitei mele, dar merge foarte bine să ȋl dai unui prieten vechi, unui văr sau oricărei alte persoane cu care te ştii de mult şi ai multe poze. Eventual ar fi o idee să ȋl faci cadou la o aniversare.

Să zicem că vine ziua de naştere a cuiva apropriat şi vă adunaţi mai mulţi să îl sărbătoriţi. Un punct culminant al acelei petreceri ar fi această prezentare. Poţi să îi prezinţi viaţa de când s-a născut până în prezent.

HOW TO

În primul rând, fă rost cât mai multe poze cu cel pentru care vrei să faci această surpriză. Pozele lui de pe net sunt bune, dar mai mult ca sigur cele cu adevărat interesante o să le găseşti în calculatorul lui sau în alte albumele pe care le are pe acasă.

Dacă nu aveţi acces în mod normal la vreuna dintre ele, atunci trebuie să vă găsiţi un complice care are cum să ţi le aducă. Din acestea alegi pe cele care ţi se par cele mai interesante: momente importante, schimbări ale fizionomiei sau pur şi simplu o poză amuzantă.

Dacă nu ai mai folosit programul PowerPoint până acum sau nu te pricepi foarte bine la crearea unei astfel de prezentare, vei găsi multe materiale despre acest subiect pe internet (un exemplu Tutorial PowerPoint).

De asemenea dacă vrei, poţi să pui şi muzică pe fundal pentru că este chiar chiar plăcut (poţi să găseşti detalii la Tutorial PowerPoint cu muzică).

Ordinea în care prezinţi pozele ţi-o alegi tu. Îţi recomand să pui un comentariu sub fiecare poză. Doar înşiruind pozele una după alta, fără nici un text ar putea fi un pic plictisitor. Astfel pentru a păstra interesul spectatorilor te sfătuiesc să găseşti o replică interesantă pentru fiecare slide.

Umorul este mereu cel mai preferat, dar ar fi o idee bună să apelezi şi la latura sentimentală a spectatorului. Eu am făcut un amestec între cele două şi am obţinut rezultate destul de bune.

Munca implicată în aceasta surpriză nu este foarte multă, ba chiar s-ar putea să te distreze. Mai greu e până când faci rost de toate pozele şi le aşezi în powerpoint.

Comentariile amuzante, de multe ori, vin de la sine. Dacă ştii că uneori intri în pană de idei când ai ceva de scris, atunci te sfătuiesc să te apuci din timp.

Când intru în pană de idei, pur şi simplu las ce am de făcut la o parte şi mă ocup de altceva. Când m-am reîntors am o perspectivă nouă şi ideile sunt mult mai bune.

Treci la treabă

Dacă tot nu eşti convins, îţi zic eu că merită acest gest. Nu ai cum să dai greş, toţi ne amuzăm când ne vedem poze mai vechi. Ştii vorba aia „Nu te mai stresa atât că o să râzi de situaţia asta în viitor”.

Adevărul e că te apucă râsul când te revezi la serbarea din clasa a patra şi îţi aduci aminte ce emoţii aveai şi că o mare parte din poezie ai uitat-o cu totul.

Sau când vezi poza aia de la banchetul din clasa a opta şi te gândeşti oare ce ţi-a fost în cap când ai plecat aşa din casă sau când ţi-ai făcut freza aia ciudată.

Acest cadou nu îşi pierde din valoare.

Cu cât trece mai mult timp de când l-a primit persoana respectivă, cu atât devine mai scump. Valoarea pozelor parcă creşte cu fiecare an care trece pe lângă noi.

Timpul parcă trece din ce în ce mai repede şi nici nu ştim unde se duce. Ne batem capul cu tot felul de prostii care peste câţiva ani nici nu o să ne mai aducem aminte despre ele.

Bucură-te de prezent, fiindcă momentul de acum doar în poze o să îl mai vezi, dacă ai norocul ca cineva să îţi fii făcut una.

Sper să pui această surpriză în practică. Sper să obţii zâmbete la fel de multe ca cele pe care le-am primit eu sau chiar mai multe.

Îţi urez o săptămână minunată.

Shorin

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te rog frumos să îl dai mai departe printr-un share ca să ajuţi şi alţi prieteni care sunt în pană de idei!

Dacă te-am ajutat în vreun fel, te rog să dai like la această pagină.

Dacă vrei să primeşti idei de surprize si cadouri regulat, te rog abonează-te la Newsletter.

Leave a Reply