O felicitare cât un atlas!

posted in: Felicitari | 0

Felicitare imensa Cartea de vizită a cadoului

Cel mai bun cadou vine din suflet şi se oferă fără nici un interes. Dar din acest punct de vedere toţi suntem vinovaţi, chiar şi TU.

Nu te uita în spate, şi tu porţi aceeaşi vină că noi toţi: ai dăruit cu intenţia de a primi înapoi un zâmbet.

Acum că mi-am făcut damblaua cu gluma asta seacă, putem merge mai departe.

Toţi căutăm un cadou cât mai original şi frumos. Căutăm până în ultimul moment şi până la urmă găsim ceva cu care suntem mai mult sau mai puţin mulţumiţi.

Îl ambalăm cât mai repede posibil sau îl punem într-o pungă de cadouri fiindcă nu prea mai avem timp.

Şi felicitarea … ce facem cu felicitarea? O luăm pe prima care ne sare în faţă, scriem un mesaj oarecum bun şi ne grăbim să dăm cadoul. Nu e chiar atât de bine să se întâmple chiar aşa.

Ne-am chinuit atât de mult timp să găsim darul ideal şi când a venit vorba de felicitare nu prea ne-am mai bătut capul. După mine felicitarea merită un pic mai multă atenţie.

Ai putea zice că felicitarea este cartea de vizită a surprizei. Înainte de a ajunge la cadou, mai întâi faci cunoştinţă cu această hârtiuţă. Ea este introducerea ta, îţi pregăteşte terenul pentru o experienţă cât mai plăcută. Deci ce zici? Îi acordăm mai multă atenţie?

Acest mesaj sincer se poate livra în mai multe forme, culori şi texturi. Dacă ai destulă răbdare o să găseşti una care este exact pe placul tău. Sunt de toate tipurile: amuzante, siropoase, copilăreşti, romantice, deocheate, depinde ce sentiment vrei să transmiţi.

Ocazional mai găseşti materiale de tip artizanat, care sunt un pic mai speciale. O astfel de felicitare este şi următoarea pe care ţi-o voi descrie.

O felicitare de care nu va uita vreodată

„- Mai ţii minte de „nebunul” ăla care ţi-a dat felicitarea aia cât o masă de bucătărie?

– Nu mai ţin minte cum îi zicea la tip, dar felicitarea a fost foarte tare. O mai am şi acum!”

Dacă faci şi tu la fel, persoana care va primi cadoul de la tine te va ţine minte şi la bătrâneţe.

Gestul e simplu, munca implicată în această surpriză nu e foarte multă şi reacţia va fi una foarte mare.

În comerţ nu cred că vei găsi o felicitare imensă; cel puţin nu exista în momentul în care am făcut eu această surpriză.

Cum să fac o felicitare imensă

Nu îţi fă multe griji, nu este cine ştie ce problemă de analiză matematică. În primul rând trebuie să faci rost de o poză frumoasă care să o pui pe copertă.

Poate fi ceva de pe net, ceva desenat de tine (dacă ai asemenea talente), de fapt nici nu trebuie să arate bine, doar trebuie să figureze un sentiment plăcut din partea ta. Sau ai putea pune o poză cu tine, cu persoana care primeşte cadoul sau orice altceva care i s-ar părea amuzant.

Ai grijă ca poza să fie cât mai bine detaliată; de obicei îţi dai seama după mărimea ei (mă refer la pixeli, nu suprafaţă). Cu cât este mai mare, cu cat are mai mulţi pixeli, cu atât mai bine.

Poate arată ideal pe monitorul unui calculator, dar gândeşte-te cum va arăta pe o suprafaţă de câteva ori mai mare. O fotografie de o calitate mai mică se vede aiurea când îi măreşti suprafaţa.

Cu imaginea scoasă pe o memorie externă te duci la un centru de copiere care poate imprima şi la plotter (format mare). Formatul ideal pentru felicitarea ta supradimensionată este un A1. Arată ok şi mai mic, dar mă gândesc că în cazul ăsta mai mare este mai bun.

De asemenea, când îţi cauţi poza trebuie să ţii cont că aceasta va apărea pe felicitarea ta, deci hotăreşte-te din timp dacă vrei să apară pe orizontală (landscape) sau pe verticală (portrait). S-ar putea să ai probleme când o scoţi la imprimantă dacă nu ai luat în considerare şi aspectul ăsta.

De preferat e să foloseşti o poză dreptunghiulară. Formatele de hârtie care se folosesc mai des în ţara noastră au această formă.

Dacă vei alege o poză pătrată, ori o vei întinde şi va arăta un pic ciudat, ori vei rămâne cu spaţiu gol pe copertă sau poţi să decupezi foaia ca să arate perfect.

Gândeşte că vei imprima poza ta pe jumătate de foaie, după care o vei îndoi în două pentru a obţine felicitarea. Astfel o să ai o foaie pe care jumătate este poza imprimată şi cealaltă jumătate rămâne goală.

Sau dacă vrei, poţi scoate poza pe toată suprafaţa şi apoi să o îndoi. Sunt astfel de felicitări şi în comerţ, dar ţine cont că va arăta bine doar dacă este o fotografie cu natură sau o compoziţie în care nu există un punct central de atenţie.

De exemplu dacă scoţi o fotografie cu tine şi cel care va primi cadoul, va arăta un pic ciudat când o vei îndoi în două.

Următorul pas este plicul. Dacă ai scos felicitarea pe un format A1, atunci te sfătuiesc să îţi faci plicul dintr-un format dublu sau poate chiar un pic mai mare. Aşa vei ştii sigur că nu vei greşi. În situaţia noastră dublu unui A1 este A0.

Pentru a-ţi face plicul te sfătuiesc să dai un search pe google şi o să găseşti multe materiale destul de uşor de pus în practică.

Eu am găsit următorul exemplu pe care ţi-l recomand pentru că este destul de uşor de pus în practică. Gândeşte-te că în loc de chitara respectivă vei folosi felicitarea ta. Sau dacă ţi se pare mai uşor poţi descărca un şablon pe care poţi să îl scoţi la imprimantă direct de hârtia care va deveni plicul tău (iată câteva modelele).

În linii mari, dacă urmăreşti aceşti paşi ar trebui să obţii rezultatul dorit. Dacă ai probleme, te rog lasă un mesaj şi o să încerc să te ajut.

Un mesaj de aceeaşi mărime

Acum că te-ai văzut cu o felicitare aproape cât masa de bucătărie, trebuie să îi scrii un mesaj la fel de mare. Acelaşi lucru pe care l-ai scrie într-o felicitare normală poate fi aplicat şi aici.

Ai putea încerca un mare „La mulţi ani!” cât toată felicitarea, dar încearcă să fi un pic mai inventiv. Adică scrie-l în mai multe culori, fă-i câteva desene amuzante pe lângă. În linii mari încearcă să fii cât mai autentic.

Ai mai putea să scrii inegalabilul „La mulţi ani!” cu mărime normală, dar de foarte multe ori şi cu cât mai multe culori posibile.

Dacă ai un talent pentru cuvinte, atunci ai putea să îi scrii o mică poveste pe toată suprafaţa felicitării. Orice ai face, încearcă să fii cât mai creativ posibil.

Eu am folosit această felicitare în preajma sărbătorilor de iarnă acum un an. Din păcate am avut ghinionul ca în acea perioadă să fiu certat cu iubita. Dar datorită creativităţii mele, am reuşit să îi mai şterg un pic din zâmbetul întors de pe faţă.

Îmi doresc să îţi fii plăcut acest material informativ şi sper să ai acelaşi succes cu el pe care l-am avut şi eu, sau chiar mai mult.

Shorin

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te rog frumos să îl dai mai departe printr-un share ca să ajuţi şi alţi prieteni care sunt în pană de idei!

Dacă te-am ajutat în vreun fel, te rog să dai like la această pagină.

Dacă vrei să primeşti idei de surprize si cadouri regulat, te rog abonează-te la Newsletter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.