Trucuri ca sa iti faci ziua mai frumoasa

posted in: Diverse | 0

faci ziua mai frumoasaAzi plouă aici şi tare mult îmi place. Scriu aceste rânduri în timp ce ascult muzica ploii. Am geamul deschis şi întreaga cameră miroase a proaspăt. Iubesc natura şi mai ales lucrurile simple care mă fac să mă bucur ca un  mic copil.

De aici a pornit şi ideea mea de a-ţi scrie despre câteva trucuri pe care eu le folosesc ca să fac surprinzător de frumoasă fiecare zi pe care o trăiesc. Sper să îţi fie de folos şi să te inspire măcar un pic.

Simple trucuri pentru o zi minunată

1) Începe dimineaţa cu o activitate care îţi place mult. Trezeşte-te un pic mai devreme şi foloseşte acel timp ca să faci unul sau mai multe lucruri care te încarcă pozitiv.

Eu alerg 40 de minute în timp ce ascult înregistrări motivaţionale de la oameni de succes. Apoi în timp ce îmi fac duş mă gândesc pentru ce sunt recunoscătoare. Asta mă face să zâmbesc şi să mă simt bine.

2) Concentrează-te pe saluturi, aprecieri şi zâmbete. Deci fii entuziasmat şi emană tuturor o stare de bine. Pune înainte lucrurile bune ca în final cele grele să se piardă.

Eu de dimineaţă până seara încerc pe cât posibil să zâmbesc, să vorbesc frumos cu toţi cei care intru în contact şi să mulţumesc pentru tot ce mi se oferă. Asta mă face să mă simt om frumos şi valoros.

3) Observă ce este în jurul tău. Orice faci, fă mai uşor, cu atenţie şi cu destindere. Asta implică să asculţi, să observi, să admiri, să priveşti ce se întâmplă şi este în jurul tău.

Eu îmi aloc timp să privesc oamenii de pe stradă, să îi studiez, să mă uit la copaci, la cer, la copii. Des stau şi privesc în gol ca să ascult liniştea şi natura care ne însoţeşte zilnic. Asta mă destinde la maxim.

4) Fă o schimbare a look-ului tău. Dacă tot te-ai trezit şi azi, îmbracă-te şi aranjează-te altfel decât o faci de obicei. Fă-ţi o coafură nouă, pune-ţi o broşă sau un papion, dă-te cu mai mult parfum sau machiază-te altfel. Fii din când în când un nou tu surprinzător de frumos.

Eu nu fac cine ştie ce ca să îmi schimb look-ul. Mă machiez diferit sau nu mă machiez deloc, îmi las părul desfăcut, îi pun o agrafă, îl prind cu elastic, îl împletesc, port rochiţa sau pantaloni. Mă îmbrac sport, casual sau elegant. În fiecare zi sunt o nouă eu şi este plăcut aşa.

5) Gândeşte şi vorbeşte în termeni de „excelent”, „minunat”, „superb”, „fantastic”. Învaţă-ţi creierul tău să perceapă ca minunate, excelente, superbe şi fantastice toate întâmplările prin care treci, fie ele grele sau nu. Nu este ca şi cum îl păcăleşti, ci îl convingi că fiecare eşec este o lecţie minunată.

Eu am făcut un obicei din a lua de bune şi excelente toate lucrurile care nu îmi sunt pe plac. Zâmbesc când mă lovesc de ele şi mă bucur că mi se întâmplă. Aşa devin mai puternică şi pricepută.

6) Implică-te în activităţile care îţi plac cel mai mult. Fă cât mai des ceea ce îţi face plăcere. Vei vedea că mulţumirea şi entuziasmul tău se va revărsa asupra celorlalţi şi vei trăi în armonie.

Eu am înlocuit de mult activităţile care nu îmi aduceau satisfacţii cu cele pe care le iubesc. Am înlocuit TV-ul cu minunatele cărţi, timpul cu persoanele care nu îmi sunt pe plac cu a cunoaşte oameni buni pentru mine, timpul liber pierdut aiurea cu timpul liber de calitate. Pot spune sincer că mă îndrept cu bine spre zile din ce în ce mai fericite şi perfecte pentru mine

O zi este frumoasă dacă aşa o faci să fie

Dacă aloci un pic de timp să faci din fiecare zi o zi frumoasă, vei simţi că într-adevăr trăieşti.

Chiar nu vei mai da importanţă lucrurilor care nu îţi sunt pe plac. Vei fii recunoscător că te-ai trezit şi azi ca să emani energie pozitivă.

Aşadar, hai să-l înţelegem mai bine pe John Lennon când spunea că „Viaţa e ceea ce ţi se întâmplă în timp ce eşti ocupat să faci alte planuri.

Te provoc încă o dată: Surprinde-te zilnic cu o zi fantastică … pe placul tău.

Îţi urez zile cât mai fericite şi perfecte!

Andru

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te rog frumos să îl dai mai departe printr-un share ca să ajuţi şi alţi prieteni care sunt în pană de idei!

Dacă te-am ajutat în vreun fel, te rog să dai like la această pagină.

Dacă vrei să primeşti idei de surprize şi cadouri regulat, te rog, abonează-te la Newsletter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.