Te-ai pregătit de 8 martie?

posted in: Diverse | 2

8 martie_ziua femeii

Hai să le punem zâmbetul pe buze de ziua femeii

Ştiu că femeile au practic 2 sărbători, 1 şi 8 martie, pe când noi bărbaţii suntem sărbătoriţi oficial doar de 5 mai. Iar asta nici nu e de mult timp. Însă eu zic că sunt destule femei care chiar merită să fie sărbătorite cel puţin de 2 ori în aceeaşi lună.

În Moldova, de exemplu, bărbaţii chiar primesc mărţişoare. Astfel, chiar aş putea zice că este vina noastră şi a strămoşilor noştrii non-moldoveni că nu şi-au cerut „dreptul” de 1 martie :). Bravo moldovenilor!

Întrebarea rămâne: ce facem noi cu ale noastre? Cum le punem zâmbetul pe buze?

Şi tocmai aici apare problema! Dacă ar fi bărbaţi, răspunsul ar fi simplu şi aproape universal: bere şi grătar :). La ele, problema e un pic mai complicată, chiar un pic mai „feminină”. Trebuie să ne gândim şi să investim mai mult timp şi efort. Dar ştim amândoi că merită.

Cu un zâmbet feminin parcă vremea e mai frumoasă

Hai să ne organizăm şi noi un pic. Dacă vrei să sărbătoreşti doar una sau două femei e mai simplu. Dar dacă sunt mai multe (colege, cunoştinţe, membre de familie şi/sau prietene), atunci trebuie să te hotărăşti:

– câte femei ai în „vizor”,

– ce relaţie ai cu ele şi cum poţi să le grupezi, ca să îţi uşurezi munca şi

– cum ai vrea să le surprinzi.

Eu văd 2 mari categorii: familie/prieteni şi restul

Pentru colege şi cunoştinţe, există varianta clasică: o floare şi ceva dulce. Acestea dau mereu roade bune, dar cred că merită îmbunătăţită un pic.

De exemplu, pentru floare, poţi să cumperi de la un depozit de flori o duzină sau mai mulţi trandafiri albi înainte de 8 martie şi să încerci această soluţie multicoloră.

Dacă chiar vrei să faci o impresie bună, apelează la un amic să facă pe „curierul”, să dea fiecare trandafir în parte la persoana „vizată”. Şi, pentru acel efect personal, te sfătuiesc să pui câte un bileţel cu numele „victimei tale” şi un mesaj special pentru ea.

Pentru ceva dulce, ai putea:

1) Să faci o prăjitură/tort de casă. O să aprecieze efortul pe care l-ai depus, dar şi faptul că le oferi ceva mai natural decât prăjiturile clasice de la cofetărie (reacţiile bune sunt garantate, am încercat asta deja).

2) Sau, dacă nu ai timpul sau îndemânarea de a face ceva homemade, poţi să le oferi ceva dulce, natural şi care îngraşă mult mai puţin: fructe. Ştiu că nu sună foarte WOW, dar ai să rămâi surprins. Uite câteva exemple:

– căpşuni cu frişcă sau ciocolată,

– salate de fructe,

– îngheţată asortată cu fructe şi

– un bol foarte mare de fructe: banane, ananas, kiwi, nectarine, portocale, struguri, zmeură, vişini etc.

Sigur o să mănânce toată ziua prăjituri de la toată lumea. Fii tu mai original, fă ceva nou.

La familie şi prietene o să fie un pic mai multă muncă, dar ele merită şi un pic mai mult efort. Tu nu crezi?

Uite ce propuneri îţi dau pentru  femeile mai scumpe din viaţa ta:

1) Încânte-le de 8 martie cu un tratament regal. Deşi această surpriză a fost gândită iniţial pentru o singură persoană (iubita, mama sau prietena apropiată), ea poate fi aplicată şi pe un grup mai mic de 2-3 persoane, în condiţiile în care te mai ajută cineva.

2) Un coş special pentru fiecare în parte. Dacă nu le cunoşti încă preferinţele, atunci interesează-te repede şi adună-le pe toate în câteva coşuri.

3) Crează o poveste cu fotografii. Într-un album foto, pe care poţi scrie în josul paginii, adună câteva poze într-o ordine cronologică. Pe baza acelor fotografii creează o poveste pe care ai să o aşterni lângă fotografii.

4) Fă-le să se simtă bine şi numai cum tu ştii. Cred că aceasta este şi cea mai importantă surpriză care ai putea să le-o faci. Tu ştii ce le-ar plăcea cel mai mult, aşa că dă-i bătaie pentru că timpul trece repede.

Ziua femeii nu trebuie să fie doar pe 8 martie

Ştiu că portofelul a cam suferit în ultima perioadă de la toate sărbătorile acestea, dar adu-ţi aminte pentru ceea ce l-ai sacrificat. Nu a fost degeaba. Ele te vor aprecia şi mai mult.

Şi, în plus, în scurt timp încep sărbătorile masculine (1 şi 5 mai) 🙂 .

Succes maxim,

Shorin

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te rog frumos să îl dai mai departe printr-un share ca să ajuţi şi alţi prieteni care sunt în pană de idei!

Dacă te-am ajutat în vreun fel, te rog să dai like la această pagină.

Dacă vrei să primeşti idei de surprize şi cadouri regulat, te rog, abonează-te la Newsletter.

 

2 Responses

    • AndruShorin

      Intr-adevar asa este! Zambetele noastre depind destul de des de zambetele celorlalti.
      Ca tu sa zambesti ar fi bine sa o faci pe ea sa zambeasca. Am inteles bine, nu? Deci, ce o face pe ea sa zambeasca si ce faci tu ca ea sa zambeasca?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.