Orice lucru banal poate fi WOW

posted in: Diverse | 0

Zambete OameniSă faci ceva mare din ceva mic este artă

Nu degeaba se mai aude pe ici, pe colo că extraordinarul, succesul, unicitatea este chiar în faţă. În absolut orice domeniu banalul devine excepţional atunci când îi sunt evidenţiate adevăratele calităţi şi particularităţi. La fel se întâmplă cu tot ce este în jurul tău.

Bănuiesc că la un moment dat ai gândit despre o fată că este foarte frumoasă … că este exact ce ţi-ar fi plăcut să fii sau să ai (asta dacă eşti băiat :)). Însă, cel de lângă tine sigur nu a fost de aceeaşi părere. Exact aşa se întâmplă cu foarte multe lucruri bune, lucruri care pentru unii sunt nimic.

Arată celorlalţi tot ce este mai frumos

În urma chestionarului pe care l-am făcut, am observat că mulţi participanţi vor să vadă şi oamenii de pe stradă zâmbind. Este clar că starea şi atitudinea celor care ne înconjoară are o influenţă semnificativă asupra tuturor. Uneori îţi prinde bine, alteori nu prea.

Azi mi-am propus să îţi dau câteva idei despre cum să aduci instant un zâmbet pe faţa celorlalţi, fie ei cunoscuţi sau străini. Şi crede-mă că este mai simplu decât îţi imaginezi :).

Un mic gest sau lucru atrage un mare zâmbet

Te provoc ca de îndată ce termini de citit articolul ăsta să te înarmezi cu un mega zâmbet şi bună dispoziţie. Apoi impune-ţi să atragi cât mai multe zâmbete de la ceilalţi: colegi, prieteni, cunoştinţe, străini, copii … oricine.

Îţi propun următoarele mici „atenţii” pe care le poţi face începând de acum sau de mâine:

– Adu prăjituri, covrigi calzi sau pliculeţe 3 în 1 pentru colegii de la serviciu şi invita-i la o „ţigară”. Din vorbă în vorbă puteţi plănui o ieşire la film, la dans sau la multe altele.

– Ţine în geantă câteva bomboane bune şi oferă-le copiilor de pe stradă. De asemenea, poţi să aduci baloane umflate atunci când sunt mulţi copii în parc. O să te distrezi pe cinste!

– Când cineva îţi cere un leu, ia-l de mână şi cumpără-i ceva de mâncare de la primul magazin pe care îl vezi … şi nu uita să îl întrebi ce vrea, dar şi de bine. Ştiu că ţi se pare aiurea să îi întrebi de sănătate, dar crede-mă că, dacă îi bagi în seamă, unii chiar se bucură şi nu se mai satură să vorbească cu tine. Am păţit-o de nu ştiu câte ori 🙂

– În drum spre locul în care te îndrepţi, opreşte anumiţi oameni şi spune-le că eşti convins/ă că îi prinde bine cel mai frumos accesoriu care există: zâmbetul. Crezi că o să zâmbească sau nu?

– Seara când te bagi la somn, trimite câte un mesaj cu „Noapte bună, îţi mulţumesc că eşti cel mai bun X al meu” celui mai bun prieten, părinţilor sau fraţilor tăi. Sigur o să creadă că ai păţit ceva şi am presimţirea că ai să primeşti măcar un telefon înainte să adormi :).

– Jumătăţii tale dăruieşte-i o oglindă pe care să scrii „Acesta este chipul care mă face să zâmbesc cel mai des!” sau dăruieşte-i o ştampilă care să aibă amprenta „Te iubesc mai mult pe zi ce trece” – garantez că o va folosi foarte des :).

– Dacă chiar îţi doreşti multe zâmbete de la cei străini îţi propun să umpli o cutie cu dulciuri şi să le dăruieşti celor de pe stradă în schimbul unui zâmbet.

SAU pur şi simplu ia-ţi un tricou pe care să scrii „De zâmbetul tău toată lumea se bucură”.

Când tot vezi zâmbete ai impresia că eşti pe altă lume

Să fii pe aceeaşi Planetă, dar schimbată în tot mai bine! Recunoaşte că în adâncul inimii asta îţi doreşti şi tu. O lume mai bună. O lume mai veselă şi lipsită de atâtea griji. O lume în care să mulţumeşti pentru fiecare zi pe care o trăieşti.

Îmi doresc enorm de mult să te implici, atât cât poţi, să facem împreună un bine. Să facem bine nouă, celor care trăiesc în prezent dar şi celor care vor trăi peste sute de ani.

La final te invit să spui părerea ta despre articolul de azi şi să scrii intr-un comentariu ce vei face tu de acum pentru o stare de spirit mai bună.

Zile bune şi îmbrăţişări calde,

Andru

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te rog frumos să îl dai mai departe printr-un share ca să ajuţi şi alţi prieteni care sunt în pană de idei!

Dacă te-am ajutat în vreun fel, te rog să dai like la această pagină.

Dacă vrei să primeşti idei de surprize şi cadouri regulat, te rog, abonează-te la Newsletter.

Sursă foto

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.