O surpriză cu ulei de masaj

posted in: Diverse | 0

masaj Nu te mai stresa!

În fiecare zi avem N+1 probleme de rezolvat şi persoane de împăcat. Dacă ceva merge bine într-o parte, sigur o să se strice ceva în altă parte.

Dacă ai terminat o activitate cu bine, în scurt timp o să apară alta la fel de provocatoare sau chiar şi mai.

Traiectoria zilnică a fiecăruia diferă de la caz la caz, dar în mare parte toţi avem un lucru în comun: stresul. Pe zi ce trece adunăm din ce în ce mai mult şi nu prea reuşim să scăpăm de el. Este ceva normal să te stresezi, deşi e preferat să eviţi cât mai mult această activitate.

Până la urmă, dacă nu te stresezi înseamnă că nu te ocupi cu ceva destul de provocător pentru tine.

Marea problemă a stresului este faptul că se tot adună şi dacă nu ai grijă s-ar putea să cauzeze alte probleme, inclusiv de sănătate. Pe lângă faptul acesta, când tu eşti stresat îi influenţezi şi pe cei din jurul tău. Astfel creezi un cerc vicios: tu îi stresezi pe ei şi ei la rândul lor pe tine. Deci toată lumea are de suferit.

Ce-i de făcut?

Cel mai bine este să eviţi o problemă decât să o rezolvi ulterior, dar cum aceată opţiune devine din ce în ce mai greu de pus în practică, hai să ne concentrăm asupra unei rezolvări eficiente.

O veste atât bună cât şi rea este faptul că stresul nu este doar psihic, ci şi fizic. Dacă te combaţi destul timp cu o anumită problemă ai să observi că o să o simţi în oase :(.

Însă acest lucru nu este neaparat rău, fiindcă o problemă fizică, uneori este mai uşor de rezolvat decât una psihică. Dacă ai vindecat durerea de spate, mai mult ca sigur dispare şi cea de cap.

Soluţia la această problemă este un leac atât băbesc, cât şi new age: masajul. Există şi alte alternative, dar pe aceasta o consider eu cea mai plăcută şi poate şi cea mai eficientă. Nu prezintă reacţii secundare,  efectul este instant, însă are un mare dezavantaj: poate cauza dependenţă 😀.

Relaxează fiecare muşchi în parte

Un masaj este un cadou minunat pentru persoana iubită. Nu ţine cont de vârstă sau sex şi ori de câte ori o să îl dai, mereu o să fie foarte apreciat :D.

Pentru a pune această surpriză în practică ai nevoie de următoarele:

– o cameră liniştită,

– un pat confortabil,

– muzică relaxantă,

– lumănări parfumate sau un difuzor de cameră şi

– ulei de masaj.

Dacă nu ai un pat special pentru masaj, nu este nici o problemă, poţi folosi un pat normal sau eventual poţi pune o saltea direct pe podea. Ai grijă să foloseşti aşternuturi proaspăt spălate pentru a oferi o experienţă cât mai plăcută.

Muzica trebuie să fie cât mai liniştită şi armonioasă. De preferat ceva ambiental. Pentru câteva idei caută aici.

Pentru a oferi şi o experienţă olfactivă plăcută ai putea folosi lumănări aromate sau un odorizant de cameră. Este de preferat cea de-a doua opţiune pentru acele persoane care nu suportă fumul de la lumănări. Caută o aromă care este preferată de persoana căreia îi faci surpriza, dar în acelaşi timp caută şi o esenţă care să nu fie foarte puternică. Vrei să relaxezi, nu să provoci altă reacţie.

Există o gamă diversificată de uleiuri de masaj pe care ai putea să le foloseşti, însă de preferat este să alegi unul mai calitativ. Uite aici o listă uleiuri în funcţie de proprietăţile acestora.

Ponturi pentru un masaj relaxant

1. masează în cercuri până când simţi că muşhiul s-a mai relaxat,

2. apasă ferm muşchiul, dar nu exagera,

3. aplică mişcări lungi,

4. foloseşte-ţi degetele pe umeri şi ceafă,

5. locuri bune de masat: spate, umeri, gât, mâini şi picioare (atât pe față, cât și pe spate).

6. Aplică uleiul mai întâi în palmele tale şi apoi pe corpul celui care primeşte masajul.

7. Nu folosi foarte mult ulei. Vrei ca palmele să alunece uşor peste pielea celuilalt, dar nici nu vrei să fie prea unsuros.

Chiar dacă nu ai prea multă experienţă în acest domeniu, nu îţi fă griji. Dacă eşti atent la partenerul tău, sigur o să îţi iasă bine. Este recomandat să îl întrebi unde simte că reţine mai multă tensiune în muşchi şi care mişcări i se par mai plăcute atunci când îi faci masajul.

Până la urmă chiar dacă nu o să îi dai cel mai reuşit masaj care l-a primit până acum, tot o să îl aprecieze că a venit de la tine.

Îţi urez o surpriză minunată,

Shorin

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te rog frumos să îl dai mai departe printr-un share ca să ajuţi şi alţi prieteni care sunt în pană de idei!

Dacă te-am ajutat în vreun fel, te rog să dai like la această pagină.

Dacă vrei să primeşti idei de surprize si cadouri regulat, te rog abonează-te la Newsletter.

Photo credit: Nick J Webb / Foter / CC BY

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.