O seară de răsfăţ în N paşi

posted in: Cina romantică | 0

O seara la SPA

Am mai scris despre pauze şi încă mai am destul de zis.

Recreaţia este la fel de importantă ca şi munca în sine, poate chiar mai mult. De-a lungul zilei, mintea şi sufletul se încarcă cu tot felul de prostii şi de energie negativă.

Te stresezi pentru tot felul de chestii, unele mai mari, altele mai mici. Și din pacate ele se tot adună.

Ştii foarte bine că stresul acela nu o să îţi rezolve problema, ba chiar o va face şi mai mare. Şi mai rău, ne enervăm când suntem singurii care se stresează. Dacă împarţi o problemă cu cineva şi vezi că nu se ambalează la fel de mult ca şi tine, îţi sare muştarul.

Stresul e stresant, munca e stresantă, lumea e stresantă. Ce opţiuni mai avem în situaţia asta stresantă? Aşteptăm liniştiţi ora de plecare, apoi rupem uşa la ieşire.

Zis şi făcut! Însă mai e o mică problemă, stresul te urmăreşte până acasă şi se pune la masă cu tine.

Care e soluţia? Din păcate trebuie să munceşti din nou, dar nu ca până acum. Ştii expresia „word hard, play harder” (munceşte din greu, distrează-te din şi mai greu)?

Legea conservării energiei afirmă că nimic nu se iroseşte, ci doar se transformă. Deci, de energia negativă acumulată în 8-10 ore de muncă sau chiar mai mult nu ai cum să scapi, ci doar să o transformi. Metode de relaxare sunt nenumărate, depinde doar de preferinţele tale: gătit, jogging, ieşiri în oraş, citit, etc.

Răsfăţatul nu e doar pentru ăia mici

În zilele de azi, răsfăţatul a ajuns un lux, o plăcere de care ne bucurăm din ce în ce mai puţin sau chiar deloc. De această plăcere nu ne-am mai bucurat aşa de mult de când eram copii mici şi atunci nu ne dădeam seama cât de norocoşi suntem fiindcă încă nu dădusem de viaţa reală.

Acum că am ajuns şi în această etapă nu prea des mai avem ocazia să ne răsfăţam. Dar poate ai putea da tu acest cadou cuiva drag: persoana iubită, copilul, părintele, un frate, etc.

Eu voi detalia mai bine ipoteza în care cel care primeşte această surpriză este persoana iubită. Nu mă refer la răsfăţat în pat, pentru că nu e genul acela de blog. Voi scrie despre cât mai multe lucruri ce le poţi face până la momentul respectiv.

Ideal ar fi ca toată acţiunea asta să aiba loc după o zi lungă de muncă. Deci trebuie să te asiguri că partenerul tău vine după muncă, şcoală sau după orice altă treabă mai are în ziua aceea direct acasă. Ca în majoritatea cazurilor, este important să nu pari suspect.

Pentru a asigura o seară cât mai reuştită este bine să te pregăteşti din timp. În primul rând gândeşte-te cum vrei să îţi răsfeţi partenerul: ce activităţi vrei să faceţi şi cam cât o să dureze fiecare în parte. Poţi să o faci şi după ureche, dar e mai sigur să îţi plănuieşti totul din timp.

N paşi pentru o seară specială

Din păcate, eu nu am apucat să fac această surpriză, dar o am printre primele locuri de pe bucket list-ul meu. Dacă ţi-am stârnit interesul pentru o astfel de seară, atunci o să îţi sugerez câţiva paşi care s-ar putea să îţi fie de folos:

1) Când partenerul tău deschide uşa găseşte o „potecă” de petale de trandafiri sau lalele de la intrare până în camera în care veţi servi cina.

2) Cum auzi că se deschide uşa dă drumul la o muzică mai romantică.

3) Cum intră în cameră îl/o aştepţi cu un pahar de şampanie, vin sau orice altă băutură preferă.

De asemnenea, ar fi o idee bună să îţi aştepţi partenerul îmbrăcat ca şi cum aţi merge la un restaurant de lux. Dacă vrei, ai putea pregăti câteva haine mai speciale şi pentru musafirul tău ca să nu se simtă nepregătit.

Acest detaliu este complet opţional. Ideea e să faci persoana iubită să se simtă bine şi sigur s-ar simţi mai confortabilă într-o atmosferă mai degajată.

4) Mâncaţi! Asta e mai uşor de făcut, dar ai grijă ca toate mâncărurile să fie pregătite din timp. Din punct de vedere a diversităţii meniului ai mai multe opţiuni, depinde care te-ar avantaja mai mult.

Poţi să încerci să găteşti tu ceva şi sigur o să fie apreciat efortul, dar dacă chiar nu ştii să găteşti o să vă chinuiţi să terminaţi ce aveţi în farfurie. Sau, dacă vrei să iasă totul perfect, poţi să faci o comandă.

În general nu te sfătuiesc să iei pizza sau alte mâncăruri din aceastea rapide deoarece vrei să faci o impresie foarte bună. Dar dacă voi chiar preferaţi acest tip de mâncare, atunci fă-ţi comanda cu încredere.

Având în vedere că o să ai un aperitiv, două feluri de mâncare şi un desert ai putea face o combinaţie: câteva feluri gătite de tine şi câteva de la restaurant.

Indiferent care opţiune o alegi ai grijă ca mâncarea să fie gata la timp. Fie te asiguri că e gata cu ceva timp înainte şi când e momentul oportun doar o încălzeşti, fie termini să găteşti când soseşte partenerul tău. Această a doua opţiune poate fi chiar mai intimă şi agreată de amândoi.

E recomandabil să vă simţiţi cât mai în largul vostru, deci mâncaţi cât vreţi voi. Dar ar fi bine să nu vă îndopaţi până când nu mai puteţi, deoarece seara înca nu s-a termint şi parcă aţi mai putea face câte ceva împreună.

Momente romantice5) Dacă încă mai puteţi să vă ridicaţi de la masă, atunci aţi făcut o alegere bună. Din momentul acesta mai departe aveţi mai multe opţiuni, depinde acum de preferinţele voastre: să leneviţi, să jucaţi ceva împreună, o plimbare romantică sau orice altceva vă place să faceţi împreună.

Eu în schimb vă sugerez o experienţă care mi-a povestit-o cineva. Fă-i sau faceţi o baie împreună. Sună un pic ciudat, dar ai răbdare să îmi termin ideea.

Rezultatele pot varia de la un cuplu la altul, dar în majoritatea cazurilor acestea sunt de la foarte bine în sus.

Experienţa în sine este una nouă pentru mulţi şi o să fie un pic mai ciudată la început, dar nu îţi fă griji, devine ceva natural după câteva minute. Ideea este să îi faci o baie adevărată, nu doar un pretext să vă dezbrăcaţi şi să ducă în altele …

Sentimentul de a îmbăia sau de a fi îmbăiat de către cineva este unul foarte intim şi deosebit de romantic. Ai grijă să nu îi bagi spumă în ochi.

6) Dacă am mai diluat un pic din stresul acumulat în cursul zilei, atunci uite o metodă de a-l neutraliza complet: un masaj romantic. Sunt mai multe detalii de care trebuie să ţii cont la acest capitol: patul, ambientul, uleiurile şi altele.

Pentru mai multe detalii te sfătuiesc să cauţi pe net. Sunt destul de multe articole foarte utile. Mie mi s-a părut mai complet acesta.

Dacă ai pus în practică cu succes toţi aceşti paşi, stresul ar trebui să fie doar o amintire foarte îndepărtată. Eu nu zic că seara trebuie să se oprescă aici, ba din contra, cred că de acum încolo începe să devină cu adevărat interesantă.

Acum că aveţi mintea liniştită şi aţi uitat de toate problemele pe care le-aţi confruntat în cursul zilei, puteţi să va implicaţi în mai multe activităţi plăcute pentru amândoi. Aţi putea chiar să vă puneţi la culcare, dar sincer, e păcat de tot efortul pe care l-ai depus până acum.

Vă urez o seară de neuitat,

Shorin

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te rog frumos să îl dai mai departe printr-un share ca să ajuţi şi alţi prieteni care sunt în pană de idei!

Dacă te-am ajutat în vreun fel, te rog să dai like la această pagină.

Dacă vrei să primeşti idei de surprize si cadouri regulat, te rog abonează-te la Newsletter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.