Cină în doi de Anul Nou

posted in: Cina romantică | 0

cuplu_gatit

Ultima cina din 2013, primul mic dejun din 2014

Aşadar, v-aţi hotărât să rămâneţi acasă de Anul Nou.

Aţi luat o decizie foarte înţeleaptă, în special în situaţia în care buzunarul sau timpul nu vă permit să colindaţi prin locuri special organizate, ori aţi dedicat foarte puţin timp persoanei iubite pe parcursul întregului an şi doriți să recuperaţi.

După ce aţi stabilit programul de activităţi, mai rămâne să vă ocupaţi de masa specială de Anul Nou.

Renunţă să îi faci o surpriză pregătind singur mâncarea! Petrece cât mai mult timp alături de persoana iubită!

Asiguraţi atmosfera veselă alegând melodii ce vă îndeamnă la dans prin ritmul lor. Şorţuleţul este obligatoriu. Dacă nu aveţi, puteţi improviza din ziare sau reviste.

Sort din ziar

Pentru ca totul să fie cât mai distractiv, trebuie să vă încurajaţi perechea, insistând că nu veţi face foarte multe lucruri!

Atenţie! Masa de Anul Nou nu trebuie să fie foarte bogată. Sunteţi doar doi şi trebuie să staţi treji cât mai mult! Imediat după o masă îmbelşugată, somnul tinde să te ademenească, iar lupta cu el se câştigă foarte greu.

În continuare am ales câteva idei uşor de pus în practică, dar care fac din cina de Anul Nou o noapte de neuitat. Pe majoritatea le-am aplicat în cadrul petrecerilor surpriză şi garantăm că efectul final este WOW.

Platouri pline de viaţă pentru masa de Anul Nou

Un aperitiv/antreu de succes trebuie să fie diversificat şi colorat. Pentru că sunteţi singuri la masă, trebuie să faceţi doar câte o porţie, maxim două din fiecare element. Încercaţi să personalizaţi ideile din imaginile pe care le-am ales pentru voi.

 1. Cu două roşii, câteva felii de brânză, şunculiţă şi un castravete încercaţi să reproduceţi trandafirii din imagine.

trandafiri din rosii

 2. Gărgăriţele nu trebuie să lipsească!

Puteţi să le aşezaţi pe orice mic antreu sau pe frunze de salată. Pentru a fi mai uşor de manevrat, uniţi jumătatea de roşie cherry şi măslina (tăiată în jumătate şi fără sâmbure) cu ajutorul unei scobitori.

Gargarite_aperitiv

 3. Nu uitaţi de bărcuţe!

Dacă doriţi să daţi o notă de fineţe platoului, tăiaţi feliile de ardei nu foarte late şi, în loc de stiks, folosiţi o scobitoare pentru a susţine steagul. Pentru umplutură citiţi articolul acesta.

BARCUTE-APERITIVE-COPII4. Brăduţul încărcat

Nu are rost să umpleţi platoul cu felii de brânzeturi şi mezeluri. Încercaţi să reproduceţi aranjamentul din imagine şi să alternaţi triunghiurile de caşcaval cu felii de salam, şunculiţă şi tot ce mai doriţi. 

bradut de cascaval

 5. Nu puteţi lăsa cuptorul neatins. Puneţi-l la treabă!

Tăiaţi foile de plăcintă şi rulaţi-le ca în imagine, obţinând mici coşuleţe. Umplutura este simplă: brânză, ou, legume, mărar, toate amestecate şi condimentate după gust.  După ce se rumenesc, se scot din cuptor şi cel puţin una dintre ele trebuie sacrificată în numele poftei!

Cosulete din foi de placinta

 Felul principal pentru masa de Anul Nou

…trebuie obligatoriu să fie o friptură! Vă va da energie pentru toată seara. Reţete se găsesc nenumărate.

Sfatul nostru este să încercaţi să faceţi ceva nou. Chiar dacă nu vă iese perfect, nu contează! Important este faptul că totul se face împreună. Aşadar, dacă perechea ta va dori să schimbe un element al reţetei, las-o! Aveți liber la inovaţie!

Pentru câteva idei uită-te aici, aici şi găseşti multe alte reţete doar cu un simplu search pe net.

Friptura

Pâinea!

Desigur, pâinea nu poate lipsi. Ce ar fi să vă personalizaţi şi pâinea?

Printre bucăţele fixaţi caşcaval, brânză, ceapă verde şi ungeţi totul cu ulei de măsline. Înveliţi în folie şi introduceţi câteva minute în cuptorul din care aţi scos coşuleţele cu brânzică şi legume.

paine

Desertul

Nu vă complicaţi cu deserturi alese! Deja aţi petrecut destul timp în bucătărie pentru primele două feluri de mâncare. Nu transformaţi o activitate plăcută într-una obositoare!

Sfatul nostru: transformaţi fructele în desert.

Priviţi ce puteţi face cu budinca la pliculeţ şi cu un măr:

mere si budinca

Dacă vă place jeleul, încercaţi:

jeleu

Compoziţia o veţi găsi în aproape orice magazin alimentar. Fie că este budincă, fie jeleu, totul se găseşte la pungă! Chiar dacă eşti pasionat/ă de bucătărie, poate perechea ta nu este, aşa că, de data aceasta, ai voie să alegi scurtături delicioase!

Se spune că strugurii sunt simbolul bogăţiei şi că de îi mănânci de Anul Nou, bogat vei fi în continuare sau te vei îmbogăţi. Uite o modalitate amuzantă de a aranja un strugure pe masa de Revelion:

arici din strugure

Renunţaţi la pahare!

Priviţi noua modă pentru ultima noapte din an:

Pahare din mar

Reţineţi! Nu gătiţi în abundenţă! Nu este masa de Crăciun! Trebuie să fie o masă uşoară şi veselă.

Folosiți lumânările frumos sculptate şi adunate de-a lungul anilor în vitrine. Şerveţelele colorate, sărutările oferite între aranjarea pe masă a cuţitelor şi aranjarea farfuriilor, precum şi muzica voastră preferată pe fundal, toate sunt obligatorii.

Servete

Nu uitaţi! Treceţi în noul an în paşi de dans!

La mulţi ani şi la cât mai multe zâmbete!

Oana

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te rog frumos să îl dai mai departe printr-un share ca să ajuţi şi alţi prieteni care sunt în pană de idei!
Dacă te-am ajutat în vreun fel, te rog să dai like la această pagină.
Dacă vrei să primeşti idei de surprize si cadouri regulat, te rog abonează-te la Newsletter.

Leave a Reply