O zi la ţară

posted in: Calatorii | 0

La bunici Liniştea de sub un nuc bătrân …

… oare cum o mai fi? Sincer nici eu nu mai ştiu. Multă vreme a trecut de când m-am bucurat de liniştea sufletească din fundul grădinii.

Nu mă interesa cât e ceasul, ce se mai întâmplă pe net sau la TV, ce treabă am mâine la muncă sau la şcoală sau cine ştie ce alte griji neimportante. Singura mea problemă era să nu mă deranjeze vreo muscă sau să fac insolaţie.

Acum ne-am făcut cu toţii mari şi avem alte dileme zilnice. Zilele lenevite pe la bunici au trecut de mult pe lângă noi şi din păcate nu cred că se mai întorc.

Măcar am rămas cu amintirile care ne umple mereu de o melancolie dulce-amăruie. Însă nu-i asta bai, consider că fiecare vârstă are o anumită frumuseţe.

Zâmbetul pueril niciodată nu dispare

Şi dacă te gândeşti un pic, chiar aşa este. După ce îţi trece copilăria, adolescenţa şi începi deja să păşeşti în viaţa de „adult”, mai ai bucuria unei a doua copilării. Nu mă refer la senilitate :D, ci la proprii tăi copii.

Începi să te bucuri din nou de simplitatea şi frumuseţea inocentă a vieţii prin ochii pruncului tău. Zâmbetul din copilărie parcă îl simţi din nou, dar de data asta eşti mult mai conştient de el.

Copilăria de altă dată pentru copilul tău

Cu ocazia zilei de 1 iunie m-am gândit că nu ar strica o idee de surpriză pentru ăia mici. Propunerea mea este să le oferim o mini-vacanţă „la ţară”.

Mulţi dintre noi am avut parte de o asemenea experienţă: fie că am stat la casă la un moment dat, fie când mergeam vara la bunici, fie mai trecem prin vizită pe la o rudă.

Dar în ziua de azi, copiii au din ce în ce mai rar ocazia să petreacă o zi – două într-un asemenea mediu plăcut. Şi sincer chiar îmi pare rău pentru ei.

În prezent copilul se bucură de o copilărie din ce în ce mai scurtă şi nu prea mai au ocazia să iasă din mediul urban pentru a trăi o aventură de tipul „Amintiri din copilărie”. În concluzie, ori ne mutăm cu toţii la ţară, ori macăr de ziua copilului ducem prichindelul într-o vizită pe la străbuni.

Hai la drum!

Primul lucru de pe agendă: unde ducem piticii în vizită? Răspunsul logic ar fi la bunici, părinţi sau alte rude care stau pe la ţară. O opţiune foarte bună atâta timp cât este posibilă.

În ipoteza în care nu mai avem nici o rudă pe la ţară, atunci am putea să mergem pe la o pensiune agro-turisitică. Nu este la fel de convenabilă această opţiune şi nici nu oferă aceeaşi senzaţie, dar în lipsă de alte condiţii e bine şi aşa.

Dacă dai o căutare pe net pentru „vacanţă la ţară” sigur o să găseşti mai multe posibile destinaţii.

Dacă anul acesta 1 iunie cade sâmbătă, atunci ia un mini-concediu pentru întreaga familie. Fă bagajele pentru toată lumea şi ai grijă să nu te vadă copiii.

Iar după program urcaţi-vă cu toţii în maşină cu pretenţia de a „merge la piaţă” sau să rezolvaţi altă treabă la fel de plictisitoare pentru ei.

Cu cât vă îndepărtaţi mai mult de oraş o să înceapă să bănuiască că aveţi alte planuri pentru ei. Dar poate ai noroc şi nu încep cu întrebările decât când mai aveţi puţin până la destinaţie.

Nu uita că scopul acestui sejur este ca cei mici să simtă cum e viaţa pe la ţară. Astfel, încercaţi să îi implicaţi în cât mai multe activităţi de care v-aţi bucurat şi voi când eraţi mici:

– să se joace cu animalele din curte;

– să culeagă un fruct;

– eventual nu ar strica să îi pui şi la puţină treabă ca să vadă cum e: să mulgă o vacă, să ude o plantă, să dea de mâncare la pui (lucruri mai uşoare).

Şi la sfârşit nu uita un lucru, nici o amitire de copilărie de la ţară nu e completă fără o masă ca la ţară. Nu mă refer neaparat că trebuie să mănânci mult sau să o ţii numai în grătare, ci faptul că pofta îţi va fi mult mai puternică şi mâncarea va gusta mult mai bine.

Pentru a te bucura atât tu, cât şi cei mici de o experienţă completă, îţi recomand să încerci cât mai multe mâncăruri din ingrediente locale.

Nu în fiecare zi ai ocazia să mănânci cu familia în adevăratul sens al cuvântului „bio”, aşa că nu te mai ruşina.

Sper ca această surpriză să îţi fi plăcut şi dacă ai de gând să o pui în practică, te rog transmite-ne şi nouă un mesaj şi zi-ne cum a mers.

Îţi urez o zi însorită şi lipsită de probleme,

Shorin

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te rog frumos să îl dai mai departe printr-un share ca să ajuţi şi alţi prieteni care sunt în pană de idei!

Dacă te-am ajutat în vreun fel, te rog să dai like la această pagină.

Dacă vrei să primeşti idei de surprize si cadouri regulat, te rog abonează-te la Newsletter.

Leave a Reply