Îndepărtează-ţi dorul cu o vizită surpriză

posted in: Calatorii | 0

Vizita la cel mai bun prieten Nu te-am mai văzut de când roata era pătrată 😀

Un prieten bun este un lucru rar în ziua de azi. De fapt, cred că din totdeauna a fost. Știu sigur că ai mai auzit expresia „Prietenii sunt familia pe care ţi-o alegi”.

Viaţa fără prieteni este ca shaworma fără usturoi :D. Glumesc! Este ca un cadou fără ambalaj: indiferent ce ar fi înauntru, darul este mult mai frumos dacă este împachetat.

Prieteni o să ai mai mulţi de-a lungul vieţii, dar prietenii adevăraţi o să îi numeri pe degetele de la o mână. Un om care într-adevăr ţine la tine îţi este aproape şi la bine, şi la rău. Puţini îndeplinesc aceste condiţii, de aceea trebuie să îi ţinem aproape şi să nu îi neglijăm.

Din diferite motive, la un moment dat anumiţi prieteni vor trebui să plece pentru o perioadă mai lungă sau mai scurtă de timp. Însă aceasta nu trebuie să vă ţină la distanţă unul de altul.

Destul de des, distanţa care te desparte de un amic nu este atât de mare pe cât ai crede. Greu este până când parcurgi o singură dată drumul, apoi ai să vezi că nu eşti atât de departe de el pe cât credeai.

Surprizele într-adevăr unice şi frumoase în viaţa unui om nu sunt mereu cele mai comode, dar mai mult ca sigur nu sunt aşa de grele pe cât ai crede.

Credeai că scapi de mine?

Ce poţi face când îţi este dor de un prieten pe care nu l-ai m-ai văzut de mult? Te duci după el! Nu glumesc de data asta. Un prieten bun este ca râia: te mănâncă şi în călcâie :D. Nu ai cum să scapi de el.

Surpriza pe care o voi detalia în acest articol este o vizită de mult aşteptată de către cel pe care nu le-ai mai văzut de ceva timp.

Probabil o să zici că nu ai timp de aşa ceva, dar ştii care e de fapt adevărul? Ai mai mult timp decât crezi, e greu până când chiar încerci să programezi altceva în programul tău. Foarte puţine urgenţe sunt chiar urgenţe.

Ce ai de făcut?

Înainte să îţi iei liber, vezi când prietenul tău este liber. Dacă pare să fie prea ocupat atunci încearcă să-l convingi tu să îşi mai ia o pauză de măcar o zi pentru a se mai relaxa.

Vezi să nu îşi dea seama de intenţiile tale. Nu e sfârşitul lumii dacă află dinainte că vrei să îl vizitezi, ba chiar s-ar putea să te ajute acest lucru, dar surpriza e cu siguranţă mai mare când acesta nu se aşteaptă.

Eventual dacă chiar nu ai cum să îl convingi să îşi ia un liber atunci ai putea să îl vizitezi în weekend, de o sărbătoare sau de ziua lui, atunci când ştii sigur că va beneficia de o mică pauză.

Dacă sunteţi mai mulţi amici la fel de apropiaţi adu-i şi pe ei. Distracţia e mai mare când sunteţi mai mulţi.

Asigură-te că aveţi toate condiţiile necesare de a vă simţi bine împreună. Încearcă să planifici cât mai mult din vizita surpriză. Chiar dacă te vei duce într-o localitate sau ţară nouă, foarte multe lucruri le poţi rezolva prin telefon sau pe net.

Nu vrei ca amicul tău să se simtă prost că nu era pregătit pentru o vizită sau cine ştie ce alt motiv, aşa că ar fi bine să găsești nişte activităţi de făcut împreună care sunt independente de el:

  • mergeţi la un restaurant;

  • cere-i să îţi arate oraşul;

  • ieşiţi la un suc, etc.

Dacă se poate, încearcă de dragul melancoliei să faceţi ceva care obişnuiaţi să faceţi înainte să plece: să recreaţi o amintire. Până la urmă, nu contează ce faceţi atâta timp cât vă simţiţi bine împreună.

– După ce ai pus totul la punct, află cumva adresa lui şi creează un scenariu prin care poţi să îl surprinzi.

De exemplu, ai putea să îl suni şi să îi zici că i-ai trimis ceva prin poştă şi trebuie să îl ridice cât mai repede. Iar când iese din locuinţă să dea din „greşeală” de tine pe drum. Ai putea să îi baţi direct la uşă şi mai mult ca sigur tot ar fi surprins.

Eu am primit o astfel de surpriză de la nişte rude care îi văd o dată sau de două ori pe an. Tocmai ce ieşisem într-o dimineaţă din bloc şi înainte să ajung la trecerea de pietoni, am dat de ei. Bucuria a fost una de zile mari în special că era în preajma sărbătorilor şi nu aveam cine ştie ce planuri.

Surprizele frumoase vin din adâncul inimii. Chiar dacă unele sunt mai greu de pus în practică, la sfârşit de zi ai să vezi că a meritat fiecare gram de efort depus.

Sper să te fi inspirat să încerci să faci o asemenea vizită unei persoane dragi din viaţa ta.

Îţi urez o zi minunată,

Shorin

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te rog frumos să îl dai mai departe printr-un share ca să ajuţi şi alţi prieteni care sunt în pană de idei!

Dacă te-am ajutat în vreun fel, te rog să dai like la această pagină.

Dacă vrei să primeşti idei de surprize si cadouri regulat, te rog abonează-te la Newsletter.

Leave a Reply