Hai să ne rătăcim împreună!

posted in: Calatorii | 0

busola Nu mereu e un lucru rău să fii rătăcit

Mai ţii minte când ai fost ultima oară rătăcit? Cum a fost senzaţia? Amuzantă sau stresantă? Mie îmi mai place să mai „hoinăresc” fără o direcţie anume când am o zi întreagă liberă.

Să ştiu că pot să mă duc în orice direcţie fără să îmi fac griji că trebuie să ajung la o anumită o oră pe undeva. E o senzaţie de libertate de care nu ai parte în fiecare zi.

Sunt de opinie că majoritatea dintre noi oricum suntem rătăciţi destul de des. De multe ori faci planuri, ai grijă ca totul să meargă cum trebuie, să nu întârzii sau să greşeşti „adresa” şi de nicăieri apare o întâmplare care îţi schimbă tot planul de bătaie.

Ce poţi să faci în situaţii din acestea? Nimic, decât să te enervezi un pic şi să te adaptezi la noua situaţie.

În astfel de cazuri, mă gândesc că cel mai bun plan este să nu ai nici un fel de plan. Sună ciudat, dar dacă te gândeşti un pic mai mult, o să vezi că nu este chiar aşa. Uneori cea mai bună tactică de a prelua controlul este să îl cedezi.

Rătăcit în timpul liber

Nu îţi propun să te rătăceşti în viaţa de zi cu zi, deşi ar fi interesant. De exemplu, dacă la servici sau la şcoală ai face numai ce ai vrea tu, nu ştiu cât de departe ai ajunge. Eu mă refer că am putea aplica acest mecanism neconvenţional măcar în concediu.

Este o variantă interesantă de a descoperi locuri noi, de a ieşi din starea de zi cu zi şi de a te distra alături de persoana iubită. E foarte simplu, doar trebuie să îţi propui să te simţi bine şi să te duci să o faci direct fără să mai faci vreun plan supraelaborat, ci doar pregătirile minime:

– un aparat foto,

– un pachet gen o gustare,

– câteva schimburi,

– banii, preferabil numerar fiindcă nu ştii unde vei ajunge şi

– o minte deschisă 😀

Poţi să te duci cu maşina proprie, cu autocarul, cu trenul, cu avionul, nu contează neaparat, doar să te duci. Dacă mergi cu maşina personală şi ai GPS, foloseşte-l doar ca să te orienteze la modul general.

Adică să te ducă până la oraşul care vrei, dar în rest să îţi foloseşti propriul tău simţ de ghidare. Până la urmă scopul tău este să te rătăceşti.

Dacă mergi cu transportul în comun, atunci ai putea să încerci să îţi pregăteşti un bagaj minim, să te duci direct în gară sau aeroport şi să vezi unde ai putea ajunge cu bugetul pe care îl ai pregătit.

Nu trebuie să fie o locaţie extravagantă, pur şi simplu un loc nou unde ai putea experimenta ceva interesant.

Această metodă de călătorie are şi unele avantaje economice. În general poţi să te bucuri de o excursie mai ieftină prin două metode:

early booking, când îţi programezi vacanţa cu mult timp înainte şi poţi obţine o cazare sau un drum cu o reducere de până la 50% sau

last minute, când poţi ajunge la o destinaţie cu o reducere de până la 70%.

Singurul dezavantaj la această ultimă opţiune este că uneori ai doar câteva ore până când pleacă maşina sau avionul (mai multe detalii aici). Dar până la urmă, dacă vrei să ajungi departe cu un buget mai modest, tot trebuie să sacrifici ceva.

Când ajungi într-un loc frumos bucură-te de el:

– cutreieră străzile fără o direcţie anume,

– fă poze,

– încearcă mâncăruri noi,

– ia cu tine un suvenir,

– dar nu îţi pierde timpul cu o singură activitate, experimentează!

După ce ai văzut destule, mergi în altă locaţie şi tot aşa până când îţi termini bugetul sau concediul.

Nu ai cum să te rătăceşti dacă destinaţia finală este drumul în sine,

Shorin

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te rog frumos să îl dai mai departe printr-un share ca să ajuţi şi alţi prieteni care sunt în pană de idei!

Dacă te-am ajutat în vreun fel, te rog să dai like la această pagină.

Dacă vrei să primeşti idei de surprize si cadouri regulat, te rog abonează-te la Newsletter.

Leave a Reply