Ceva nou de dimineaţa până seara

posted in: Calatorii | 1

Distractie mare Miroase a copilărie afară

A întârziat o lună, dar a sosit în sfârşit primăvara. Mai tuşeste câte o ploaie din când în când, dar putem în sfârsit să ne băgăm şuba în dulap şi să ne bucurăm de grătare şi plimbări.

Copacii iarăşi înfloresc, chiar dacă i-a tăiat primăria aproape pe toţi. Adolescenţii mai fac şi ei economie plimbând fata prin parc în loc sa o scoată la suc.

Primăvara e un anotimp minunat. Te provoacă să te ridici din faţa calculatorului sau televizorului şi să faci ceva nou, ceva aventuros sau măcar să faci puţină mişcare (ştii tu, la fel ca în reclamele cu băuturi răcoritoare).

Parcă deja simţi aerul proaspăt în timp ce citeşti rândurile acestea. Dacă citeşti articolul ăsta pe laptop, tabletă sau telefon atunci fă un experiment: citeşte-l afară. Şi eu aş fi vrut să scriu articolul ăsta în parc, dar nu cred că m-ar ţine bateria.

O surpriză din zori până-n amurg

Ultimul articol scris de Andru era vorba de un concediu surpriză de câteva zile. Eu voi scrie de o vacanţă mai scurtă, dar mult mai activă. Este vorba de o zi în care tu şi partenerul tău, un prieten sau o rudă faceţi o mulţime activităţi pentru care nu aveţi timp în mod normal sau dorinţa de a experimenta.

În această zi puteţi să faceţi lucruri care de mult timp le amânaţi fiindcă „nu e timp”. Hai să îţi zic un secret dezamăgitor: Niciodată nu o să ai timp pentru ceea ce vrei să faci. Aceleaşi 24 de ore pe care le ai acum într-o zi, o să le ai şi în viitor. Oricât ai muncii, niciodată nu o să câştigi mai mult timp. Timpul pentru tine trebuie să ţi-l faci cu mâna ta.

Primul pas este să găseşti o zi frumoasă şi al doilea este să o eliberezi de orice alte activităţi în care tu sau celălalt sunteţi implicaţi.

Dacă nu este o zi liberă şi trebuie să mergeţi la muncă, la şcoala sau să faceţi altceva luaţi-vă liber, chiuliţi sau pur şi simplu amânaţi. Nu o să se oprească lumea în loc dacă zici „azi nu, te rog eu, nu …”.

Ai grijă ca respectivul să nu ştie că l-ai scuzat de la datorie, altfel surpriza nu va mai fi la fel de mare.

Următorul obiect pe lista este să îţi faci o listă de activităţi. Un mare AVERTISMENT pentru tine este să nu planifici lucruri care oricum le faceţi în mod normal.

Adică dacă obişnuiţi să mergeţi la film împreună şi apoi să mâncaţi o pizza în oraş, atunci ar fi bine să luaţi o pauză de la aşa ceva, măcar în această zi.

Trebuie să mâncaţi ceva toată ziua, dar te sfătuiesc să faci ceva nou. Pregăteşte un picnic şi mâncaţi în parc, pe bloc sau dacă eşti de la mare luaţi o masă pe plajă. Sigur o să fie o senzaţie unică, dar ai grijă la nisip. Aţi putea şi încerca un restaurant nou. Experimentează cât mai mult posibil.

Turist în oraşul tău

Planifică-ţi ziua astfel încât să faceţi cât mai multe lucruri noi. Nu vrei nici să fugi dintr-un loc în altul, că doar de asta ai ziua liberă, dar nici nu vrei să îţi petreci tot timpul într-un singur loc.

Deşi pe moment nu îţi vin foarte multe idei în minte, crede-mă că sunt destule: activităţi sportive, concerte, plimbare cu barca, plimbare fără vreo destinaţie anume, muzee, parc de distacţii ş.a.

Această libertate o simţi cel mai des când te duci într-un loc nou, când nu ai constrângeri de timp şi singurul tău scop este să vizitezi locuri noi şi să te simţi bine.

Senzaţia în sine este foarte plăcută, singurul detaliu care ne împiedică să ne simţim astfel mai des ar fi distanţa relativ mare pe care trebuie să o parcurgi pentru a vizita un loc nou. Dar să ştii că există o scurtătură.

Dacă reproduci toate celelalte condiţii, în afară de a călători departe de casa ta, senzaţia este aproape aceeaşi sau poate chiar mai frumoasă fiindcă nu trebuie să îţi mai faci griji de bagaje, hotel, că ai uitat nu ştiu ce pe acasă sau alte detalii din astea mici care te stresează în mod normal.

Acum câţiva ani eu şi iubita mea am avut prima, şi nu ultima, astfel de excursie în care ne-am vizitat propriul oraş ca şi cum am fi fost turişti. Astfel am luat oraşul la „picior” şi am vizitat majoritatea punctelor turistice din localitatea noastră (Constanţa).

Dis-de-dimineaţă până seara tărziu am mers „gură cască” prin mai multe locuri. Am vizitat o geamie frumoasă care, de nu ştiu cât timp, doream să o studiem mai în detaliu, dar niciodată „nu am avut timp”.

Ne-am suit în turnul ei şi am făcut poze la împrejurimi. Deşi am trecut de nenumărate ori prin zona aceea, nu ştiam ce privelişte frumoasă se vede din turnuleţul acela.

Am mai trecut pe la Acvariu, Delfinariu, Grădină zoologică şi ne-am mai plimbat prin staţiunea Mamaia.

Şi în oraşul tău sunt multe lucruri interesante de făcut, chiar dacă la prima vedere nu ţi se pare. Chiar dacă nu găseşti nimic demn de încercat ai putea să vizitezi un oraş vecin. Nu trebuie neaparat să fie un oraş mai mare sau mai atrăgător. Este suficient să fie doar o destinaţie care nu o frecventaţi în mod normal.

Şi noi am făcut la fel. După această primă „vizită” am mai ieşit şi prin alte localităţi din preajmă. Nu au fost la fel de multe obiective de vizitat, dar senzaţia în sine că faci ceva nou într-o zi în care în mod normal eşti la muncă, şcoală sau faci orice altă activitate de zi cu zi e foarte plăcută. Şi dacă chiar vrei să te simţi ca un turist aveţi opţiunea să petreceţi noaptea respectivă într-un hotel local.

Sper să te fi inspirat să pui această surpriză în practică sau poate chiar una şi mai reuşită.

Hakuna Matata,

Shorin

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te rog frumos să îl dai mai departe printr-un share ca să ajuţi şi alţi prieteni care sunt în pană de idei!

Dacă te-am ajutat în vreun fel, te rog să dai like la această pagină.

Dacă vrei să primeşti idei de surprize si cadouri regulat, te rog abonează-te la Newsletter.

 

One Response

Leave a Reply