Un cadou îmbrăcat în ciocolată

posted in: Cadouri | 1

Cadou  Kinder Ambalajul pentru cadou este ca lumânarea de pe tortul aniversar

Am mai scris despre subiectul acesta şi ghici ce? Încă mai avem destule de notat pe această temă. Deşi aparent simplu, acest subiect este destul de bogat în opţiuni. În funcţie de imaginaţia fiecăruia, rezultatul final poate varia destul de mult.

Este tentant să nu îţi baţi capul prea mult cu acest subiect, dar parcă îţi lasă un sentiment ciudat. Gândeşte-te un pic: dacă ţi-ai chinuit neuronii să găseşti un dar cât mai original şi frumos pentru acel cineva special, atunci de ce să nu duci treaba pe care ai început-o până la capăt.

Şi pe lânga asta, mai este încă un lucru de care trebuie să ţii cont: prima impresie este cea mai puternică şi aproape imposibil de schimbat. Aşa că te sfătuiesc să îţi mai chinui neuroni încă un pic pentru a obţine acel „WOW” mult dorit de la cel care va primi cadoul.

După cum am zis şi mai sus, aici ai mai multe opţiuni.

În afară de propria dorinţă trebuie să mai ţii cont şi de forma cadoului, natura acestuia, ocazia specială şi alte detalii la fel de importante.

Pentru a obţine un design interesant ai posibilitatea să te joci cu mai multe elemente: hârtia de împachetat, panglica, fundiţa, punga (daca foloseşti una), felicitarea, ş.a.

Poţi obţine nişte rezultate interesante combinând materialele clasice care le găseşti în magazin, dar un ambalaj original şi poate chiar un pic mai convenabil îl poţi crea şi prin utilizarea anumitor elemente mai puţin convenţionale.

De exemplu ai putea împacheta cadoul într-o hârtie de ziar sau revistă mai interesantă, executând inclusiv fundiţa sau chiar şi un buchet de flori din această coală. Acesta este doar un exemplu, dacă te gândeşti un pic, sigur o să îţi vină o altă idee la fel de bună sau chiar şi mai reuşită.

Un ambalaj de ciocolată

Această formă de împachetare este pretabilă pentru obiecte de dimensiuni mai mici de tipul bijuteriilor (sau o cheie de maşină 🙂 ). Pe scurt este vorba de un dar în interiorul unui ou de ciocolată delicioasă sau orice altă formă.

Ouăle de tip Kinder sunt mai des întâlnite şi mai uşor de folosit, însă mai greu de găsit sub forma clasică integral din ciocolată. Dar asta nu este o problemă, fiindcă s-ar putea să mai găseşti ouă de ciocolată şi de la alte firme asemănătoare.

Acestea sunt de preferat deoarece au ciocolată un pic mai rezistentă la temperaturi ridicate, detaliu pe care ai să vezi că este destul de important.

Dacă cunoşti o cofetărie bună, ai putea executa acest „înveliş” la comandă.

Ai două posibilităţi: fie cumperi oul, inimioara, iepuraşul sau orice altă formă găseşti şi încerci să introduci obiectul în interiorul acestuia conform instrucţiunilor următoare; fie te duci cu obiectul la cofetărie şi le ceri să introducă obiectul respectiv înăuntru.

Cum să îţi introduci cadoul în figurina de ciocolată

1. Cumpără vreo 2-3 figurini de ciocolată, chiar dacă foloseşti doar unul, fiindcă s-ar putea să nu îţi iasă din prima.

2. Scoate figurina din staniol cu mare grijă fiindcă ulterior îl vei împacheta înapoi cu acelaşi material.

3. Foloseşte un cuţit foarte ascuţit şi cu lama subţire pentru a desface figurina. Desfă-l pe unde a fost lipit iniţial şi ai grijă să nu îl spargi. Ai posibilitatea să utilizezi un cuţit trecut prin apă fierbinte, astfel încât să deschizi mai uşor oul, dar ai grijă să nu îl topeşti prea mult.

4. Dacă ai un ou Kinder poţi introduce cadoul în sine în capsula dinăuntru, dacă foloseşti altă formă de ciocolată care nu are o astfel de capsulă, atunci înfăşoară cat mai bine darul tău în ciolofan sau staniol astfel încât să nu se păteze de ciocolată.

5. Acum trebuie să închizi oul înapoi cu mare grijă astfel încât să pară cât mai intact. Dacă nu ai folosit cuţitul trecut prin apă fierbinte când l-ai deschis, acum chiar trebuie să îl utilizezi pentru a lipi „carcasa” de ciocolată.

Trece cuţitul încălzit pe marginile ambelor semiforme astfel încât să topeşti uşor ciocolata, apoi le uneşti cu mare atenţie.

Dacă foloseşti o formă de ciocolată de la cofetărie, s-ar putea să nimereşti o ciocolată care se topeşte prea repede sau prea greu. Din acest motiv este recomandabil să ceri personalului de la cofetărie să îţi introducă darul înauntru sau să ceri cele 2 jumătăţi nelipite.

6. Înfăşoară forma de ciocolată în staniolul sau ciolofanul iniţial.

Acum trebuie doar să găseşti o modalitate cât mai interesantă de ai oferi cadoul. Ar fi o idee să cumperi mai multe dulciuri şi să i le dai fără să menţionezi că ar fi o ocazie specială sau vreun alt motiv, doar o mică atenţie.

Eu am pus în practică această surpriză şi deşi nu a ieşit exact cum mi-am imaginat-o pot să zic că a fost un motiv de mare bucurie. Cel mai important sfat pe care pot să ţi-l dau este să ai grijă să nu ţi se topească forma, fiindcă deşi o să fie apreciat gestul, nu o sa fie exact la fel.

Îţi urez o zi minunată,

Shorin

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te rog frumos să îl dai mai departe printr-un share ca să ajuţi şi alţi prieteni care sunt în pană de idei!

Dacă te-am ajutat în vreun fel, te rog să dai like la această pagină.

Dacă vrei să primeşti idei de surprize si cadouri regulat, te rog abonează-te la Newsletter.

  1. Oana the Great

    Ideea este buna si pentru cine nu stie cum sa o ceara in casatorie pe iubita lui, mare mancatoare de ciocolata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.