O declaraţie de răsfoit

posted in: Cadouri | 0

Flickbook Un zâmbet din suflet

În ultimele zile nu am avut nici o ocazie specială, dar totuşi m-am gândit să îi fac o surpriză iubitei mele. Era suprasolicitată la muncă şi cu energia se afla la pământ. Astfel m-am gândit că i-ar prinde bine un zâmbet copilăresc.

Toţi trecem prin perioade din acestea în care pur şi simplu nu mai termini ce ai de făcut. Când ajungi acasă după o zi extenuantă de muncă te prăbuşeşti direct în pat şi dormi buştean până ziua următoare. Din păcate tot repeţi acest ciclu obositor până când termini tot ce te ţine atât de ocupat.

În asemenea perioade nu prea ai cum să iei o pauză. Adică încerci să mai chiuleşti din când în când jumătate de oră, 15 minute, dar nu reuşeşti să obţii rezultatul dorit. Ba din contra, uneori chiar îţi pare rău, fiindcă luând acea pauză practic ţi-ai amânat finalul proiectului.

În astfel de situaţii ai nevoie de o pauză psihică, nu fizică. Ocazional aceste două concepte sunt una şi aceeaşi, dar uneori ni se încarcă bateria mult mai mult printr-un simplu gest decât după un weekend întreg de leneveală.

Mai îţi aduci aminte când ai zâmbit ultima oară ca un copil? Sincer şi eu îmi aduc aminte cu greu ultima oară când am făcut asta.

Un copil zâmbeşte doar când se simte cu adevărat bine. Mare lui avantaj este că nu are grijile unui om mare, dar şi un adult se poate bucura de un zâmbet pueril.

Un flip book

Cea mai bună metodă de a face pe cineva să se bucure ca în copilărie este să îl surprinzi cu ceva copilăresc. O ieşire în oraş, un parfum sau un buchet de flori sunt cadouri frumoase. Dar ca să obţii un zâmbet cu adevărat din suflet trebuie să mergi un pic mai departe. Nu mă refer că trebuie să cheltui mai mulţi bani, ci să fii mai ingenios.

Nu este chiar aşa de greu pe cât pare. Copiii se bucură din o grămadă de motive: dulciuri, jucării, o excursie şi multe altele. Ăia mici nu sunt foarte pretenţioşi; doar trebuie să le atragi atenţia cu ceva nou ori interesant şi o să se aprindă ca un brad de Crăciun.

Azi voi scrie un „how to” pentru a-ţi face propriul flip book sau un „gif fizic”. Nu ştiu dacă există o denumire românească pentru acest carneţel, dar dacă o ştii, te rog, zi-mi şi mie fiindcă sunt curios.

Un gif este un format foto care îţi permite să lipeşti mai multe poze una după alta astfel încât pare să fie un video scurt. Câteva exemple găseşti aici.

Eu m-am gândit că ar fi frumos să îi dăruiesc iubitei mele un „gif fizic” cu un mesaj amuzant. Practic este vorba despre un carneţel cu o imagine un pic diferită pe fiecare pagină.

Paşi de urmat

1. Fă un scurt filmuleţ de câteva minute. Acţiunea pe care o vei filma depinde de preferinţele tale. Te sfătuiesc să alegi o acţiune cât mai simplă şi cât mai sugestivă, ceva ce se poate înţelege foarte simplu. Ţine minte că rezultatul final va fi în format foto, deci nu ai sunet.

Să îţi zic ce am făcut eu, poate o să îţi placă şi ţie. Am printat pe o foaie format A3 mesajul „Te iubesc Andrule” şi am filmat 2 prezentări:

– una când tăiam efecitv literele de pe foaie şi la sfârşit am asamblat mesajul,

– iar a doua doar când am asamblat mesajul.

Ai grijă să pui camera într-o poziţie fixă astfel încât să se vadă tot ce vrei să apară în cadru. E de preferat să nu mişti camera deloc astfel încât să se înţeleagă mai uşor ceea ce faci.

2. Transformă-ţi filmuleţul într-o serie de cadre care poţi să le printezi ulterior. Sunt mai multe metode de a face acest lucru, dar eu o să îţi prezint varianta care mi s-a părut mie cea mai uşoară. Eu am folosit un soft specializat care l-am găsit gratuit pe net (Flip book Printer).

Desigur, dacă ai răbdare să cauţi, sunt destul de multe programe pentru această aplicaţie. Dacă totuşi nu găseşti un software care să îţi convină, mai există şi varianta băbească: scoţi manual fiecare cadru pentru carneţelul tău.

Această variantă nu am încercat-o şi chiar nu te sfătuiesc să o abordezi pentru că am impresia că este destul de migăloasă şi durează foarte mult.

Flipbook Printer mi s-a părut cât de cât facil. Eu de exemplu am creat maxim 50 de cadre şi rezultatul a fost acceptabil. Nu ar strica să încerci chiar 60 sau 70 de secvenţe. Însă nu exagera, gândeşte că trebuie să tai fiecare cadru din paginile astea.

3. Ansamblează-ţi carneţelul. Eu mi-am printat cadrele pe 2 pagini format A3 după care le-am decupat pe fiecare în parte. Apoi le-am pus în ordine exact ca o carte normală: începi cu 1 şi termini cu ultima pagină.

Următorul pas este să le uneşti sub forma unui carneţel. Fie poţi să le capsezi împreună, fie poţi să le legi. Dacă vrei să le capsezi, ar fi bine să ştii că nu e tocmai uşor să prinzi 50-60 de foi într-un capsator normal. Ai nevoie de un capsator mai mare pentru aşa ceva.

Neavând capsator din acesta la îndemână am ales cea de-a doua opţiune. Am dat câte 2 găuri la fiecare pagină, apoi am le-am legat cu aţă până când carneţelul a devenit mai rigid.

THE END

Sper că am fost destul de clar şi detaliat. Dacă ai vreo problemă când te apuci să pui în practică cadoul, te rog contactează-mă ori pe mine, ori pe Andru. În viitorul apropiat vom crea şi un scurt video prin care vom arată cum se face efectiv acest carneţel.

Ahh, şi nu uita şi de metoda de livrare. Eventual ai putea să îi dai acest cadou împreună cu o felicitare cât un atlas. De exemplu, eu când aduc „ceva bun” nepoţeilor mei stau cu mâinele la spate şi îi întreb „Care mână?”. Ai putea încerca şi asta. E cam pueril, dar până la urmă asta încerci să faci: să îi dăruieşti un zâmbet copilăros.

Zâmbeşte în fiecare zi,

Shorin

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te rog frumos să îl dai mai departe printr-un share ca să ajuţi şi alţi prieteni care sunt în pană de idei!

Dacă te-am ajutat în vreun fel, te rog să dai like la această pagină.

Dacă vrei să primeşti idei de surprize si cadouri regulat, te rog abonează-te la Newsletter.

Leave a Reply