O carte inedită. O carte cadou. O carte de Sf. Valentin.

posted in: Cadouri | 0

carte_cadouVin zilele Îndrăgostiţilor. Ce idei de cadouri ai?

Ori ai o idee super originală, ori eşti într-o mare pană de inspiraţie. Cel puţin aşa sunt eu înainte de o ocazie specială. Uneori mă oftic că am avut şi folosit multe idei de cadouri, surprize, mesaje originale, ambalaje pentru daruri fiindcă acum trebuie să mă auto-depăşesc.

Mai mult ca sigur, cunoşti această stare de anxietate şi ştii că este doar ceva temporar. Aşa că nu intra în panică, fiindcă Surprize WOW e aici :).

În luna asta o să îţi tot dăm diverse ponturi despre cum să faci o impresie bună de Sf. Valentin sau Sf. Dragobete. Însă ăsta nu este un motiv ca să dormi pe o ureche. Dacă ai deja o idee cât de cât ok, dă-i bice şi apucă-te de treabă. Dacă eşti pană de idei, atunci:

– răsfoieşte-ne blogul,

– uită-te peste produsele noastre, poate găseşti ceva care îţi place sau

– dă-ne un mesaj la surprizewow@gmail.com şi îţi vom găsi o surpriză originală şi cât mai practică.

Dacă chiar vrei o idee originală şi nu ţie frică de puţină muncă …

Dacă te-ai săturat de aceleaşi ambalaje, cutii sau pungi de cadouri, atunci articolul acesta este fix pentru tine. Azi o să scriu despre cărţi, nu ca un dar, ci ca un ambalaj mai neconvenţional.

Mai exact o să ambalăm cadoul într-o carte sau dacă chiar vrei să fii original, în mai multe cărţi :).

Eu zic că factorul de WOW pentru acest ambalaj este destul de ridicat. Însă, s-ar putea să fi un pic limitat din punct de vedere al mărimii fizice.

Cadoul tău ar trebui să fie relativ mic, adică destul de mic încât să încapă într-o carte. Uite câteva idei interesante:

– scrisori de dragoste care par vechi şi care sunt frumos realizate,

– adresa pentru un website decaraţie de dragoste + încă un mic cadou simpatic,

– bomboane diferite şi cochete (în nici un caz caramele ambalate),

– bileţele personalizate completate cu diferite mesaje sau declaraţii de dragoste,

– un carneţel de răsfăţ,

– poze amuzante cu voi doi, iar pe spate poţi scrie mesaje amuzante sau romantice,

– o mică oglidă pe care să scrii la baza acestuia „Acesta este chipul fericirii mele. Te iubesc pui mic!”

Cum să transformi o carte într-un ambalaj original

Mie îmi place foarte mult să citesc, consider că o carte bună poate să valoreze mult mai mult decât preţul ei. În consecinţă, sunt împotriva distrugerii cărţilor. Dar, în anumite condiţii, consider că merită să facem o excepţie.

Paşii sunt următorii:

1) Alege o carte. Nu e musai să foloseşti cartea ta preferată. De preferat, este o carte mai veche cu o copertă din carton tare: o carte care adună praf de foarte mult timp şi nu mai reprezintă nici un interes. Sau, ai putea vizita un anticariat din zona ta şi vezi ce poţi găsi.

Nu uita: cartea ţi-o alegi după ce ţi-ai pregătit cadoul şi ştii exact ce dimensiuni are.

2) Desenează un dreptunghi / pătrat pe prima pagină. Forma geometrică aleasă trebuie să fie destul de mare, astfel încât să încapă, în plan, tot ce ai de pus în ea.

3) Taie cartea după forma geometrică. Te sfătuiesc să foloseşti un cutter, dacă vrei să termini mai repede. De asemenea, nu încerca să tai prea multe foi dintr-o singură mişcare fiindcă nu o să îţi iasă cum trebuie.

4) După ce ai tăiat toate foile din carte, trebuie lipite foile pe interiorul golului şi pe laturile exterioare a foilor. Rezultatul cel mai bun îl obţii cu un aracet simplu: este alb, la fel ca foile, şi nu sare foarte mult în evidenţă la prima vedere. Scopul acestei acţiuni este să îţi rigidizezi „cutia de cadou”.

5) Chiar dacă cartea este „ambalajul” efectiv, uite o idee pentru cum să faci surpriza chiar WOW. Pune cadoul în carte, ambaleaz-o şi scrie bileţelul acesta:

Anul acesta nu am avut foarte multe idei sau timp, dar ştiu sigur că o să îţi placă acest cadou!

Dacă totuşi ai un cadou mai înalt decât grosimea unei cărţi (un parfum, o statuetă etc.), atunci uite ce poţi face:

1) Cauţi mai multe cărţi de aceaşi dimensiune în plan şi să fie cât mai groase,

2) Desenează şi taie dreptunghiul prin foile şi coperţile cărţilor, mai puţin coperţile care vor sta la margine,

3) Lipeşte cu aracet foile la fel cum am descris la punctul 4) de mai sus, apoi lipeşte cărţile între ele. Pentru a lipi cărţile între ele ar fi mai bine să foloseşti un adeziv mai puternic: prenandez, SuperGlue sau ceva asemănător.

4) Ambalează „cutia” şi scrie bileţelul.

Cu un efort minim vei obţine o reacţie WOW

Eu am propus acest ambalaj de cadou pentru Sf. Valentin fiindcă acest eveniment e chiar după colţ. Însă poate fi dat şi cu alte ocazii.

Nu e musai să fie un cadou romantic. Poţi să îl dai şi unui prieten apropiat, unui membru de familie sau oricui vrei tu. Astfel, dacă nu este un cadou romantic poţi să te mai inspiri şi din articolul acesta pentru ce ai putea să pui înăuntru.

Să faci ceva chiar frumos nu este mereu simplu, dar dacă îţi aduci aminte pentru cine este, atunci nu o să ţi se mai pară deloc greu.

Îţi urez un soare zâmbitor,

Shorin

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te rog frumos să îl dai mai departe printr-un share ca să ajuţi şi alţi prieteni care sunt în pană de idei!
Dacă te-am ajutat în vreun fel, te rog să dai like la această pagină.
Dacă vrei să primeşti idei de surprize şi cadouri regulat, te rog,abonează-te la Newsletter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.