Momente aparent banale – ocazii noi de cadouri, surprize şi zâmbete

posted in: Cadouri | 0

Surprizewow

Încercând să găsesc un subiect interesant pentru un nou articol, mi-am dat seama că gândul meu fugea instinctiv spre surprize inedite ce ar fi adus zâmbete cu ocazia zilelor aniversare, onomastice sau a celorlalte zile speciale din calendar (Crăciun, 1 martie, 8 martie).

Toţi ne mobilizăm atunci când vine ziua de naştere a unui prieten sau a soţiei, dar câţi se gândesc să celebreze evenimentele şi reuşitele mărunte ce au loc în viaţa celor apropiaţi ? Dacă te numeri printre cei care deja fac acest lucru, FELICITĂRI !

Încerc să îmi aduc aminte câte astfel de surprize am realizat de-a lungul timpului. Desigur, majoritatea sunt făcute prietenilor. OK, haide să vedem care sunt acestea şi cu ce idei noi te pot ajuta!

♦ Absolvirea liceului/facultăţii

Deşi pentru tine este un eveniment normal, banal, pentru cel care se află acum în mijlocul situatiei, este unul excepţional. Adu-ţi aminte!

Atunci când roba cade pe umeri şi se aude Gaudeamus în difizoare, dăruieşte, pe lângă buchetul de flori tradiţional, un obiect care ar ajuta în viitoarea meserie aleasă. Doi prieteni buni, absolvenţi ai Facultăţii de construcţii  😀 au primit câte o ruletă în această zi specială.

Un stetoscop, o salopetă, o cască de protecţie, un stilou elegant, o balanţă, o puşculiţă, toate aceste mici atenţii pot fi alese în funcţie de facultatea terminată.

Dacă absolventul este de liceu, atunci o busolă care să îl “ghideze” ar fi un cadou caraghios. Dacă îţi este teamă că un îl va întelege, atunci nu vei da greş cu o petrecere organizată seara, alături de familie/prieteni.

♦ Prima carte citită

Pentru prima mea carte citită, care a depăşit 40 de pagini, am primit de la părinţi prima mea mie de lei. Desigur, o mie de lei vechi, dar un contează, erau primii bani cu care puteam să îmi cumpăr mai mult de o eugenie!

Nu încurajăm acordarea unor sume de bani în nici o situaţie, dar idea era bună. Şi uite aşa, verişoarei mele i-am dăruit păpuşa mult dorită după ce a terminat de citit câteva povestioare din “ Amintiri din copilărie” de Ion Creangă. Desigur, nu se aştepta.

Nu încurajăm nici sistemul realizare-răsplată deoarece este unul greşit pe termen lung, dar ştiam că dacă se apucă de citit va prinde gustul şi va continua fără să mai fie răsplătită. Aşa a fost!

♦  Primul munte urcat

Eram în liceu când nişte prieteni au plănuit să urce primul lor munte. Înainte de a pleca în excursie le-am dăruit un steag al României ca să îl înfigă în vârf. Atunci părea o idee genială, acum aş personaliza într-un fel steagul, fie cu chipurile lor vesele, fie cu numele mic  şi o expresie de genul “Tot mai sus!”.

♦  Scăderea în greutate

A slăbi reprezintă pentru unele persoane o realizare importantă, care poate să le schimbe vieţile. Fii alături de o astfel de persoană sărbătorind momentul în care atinge greutatea dorită. O rochie sexi, un sacou cambrat, baloane sau un buchet cu fructe sau legume pot reprezenta cadouri pentru el sau pentru ea. Desigur, nu trebuie să lipsească felicitarea prin care îl/o lauzi pentru reuşită.

♦  A rămas însărcinată!

Majoritatea oamenilor sărbătoresc venirea pe lume a bebeluşilor, dar nu şi conceperea lor. Poate din superstiţie. Este inadmisibil să lăsăm astfel de idei să ne conducă. O carte despre cum să se îngrijască în perioada sarcinii sau una de poveşti pe care să o citescă lui bebe cât stă în burtică şi după ce iese sunt atenţii simpatice atunci când faci o vizită unei viitoare mămici.

Aşadar, găseşte motive ca să dăruieşti şi să surprinzi! Un nou loc de muncă, o primă sau nouă iubită, o vacanţă în străinătate, un premiu câştigat sunt alte motive pentru care trebuie să te bucuri alături de cei dragi.

Nu contează dacă obiectul dăruit este simbolic sau util, după cum un contează dacă este un obiect mare sau o simplă urare, felicitare, sau mesaj cu cântec! Ce contează este că eşti prezent/ă alături de acea persoană, în acel moment şi o faci să zâmbească.

Oana

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te rog frumos să îl dai mai departe printr-un share ca să ajuţi şi alţi prieteni care sunt în pană de idei!

Dacă te-am ajutat în vreun fel, te rog să dai like la această pagină.

Dacă vrei să primeşti idei de surprize şi cadouri regulat, te rog, abonează-te la Newsletter.

 

Leave a Reply