Cadoul personalizat – cum să nu dai greş

posted in: Cadouri | 1
Aşa nu
Aşa nu

Idei de evitat

Vom vorbi în acest articol despre obiectele personalizate în centrele specializate, unde calitatea urmărită este cea mai înaltă. Mulți spun că acest tip de cadou este de modă veche. Noi credem că nu. Desigur, contează ce obiecte personalizezi și cum anume o faci.

Renunță la tricoul inscripționat cu textul „GAME OVER” plasat sub poza unui mire și a unei mirese, tricou ce vrei să îl faci cadou prietenei care s-a căsătorit luna trecută. La fel de neinspirat este și cadoul de absolvire pregătit pentru amicul care a terminat facultatea pe care ai imprimat textul „M-am născut deștept, școala m-a prostit.”

Şi cănile cu „Cea mai bună mamă/soră/bunică” au farmecul lor, dar, să recunoaştem, alături de perniţele în formă de inimioară imprimate cu poza a doi îndrăgostiţi, au devenit banale.

Toate acestea sunt „fumate” de ceva timp şi se ştie că sunt achiziţionate atunci când eşti în criză de idei şi timp.

Constatând aceste probleme şi nedorind să renunţăm la cadourile personalizate, am gândit o listă ce te-ar putea ajuta.

Vom începe cu ideile de cadouri pentru părinţi, fraţi, surori şi alte rude, iar săptămâna viitoare vom continua cu lista dedicată prietenilor, iubitei şi soţiei.

Cadouri pentru rude

Mama şi bunica ar fi încântate dacă ar primi un set de căni cu fotografiile preferate din tinereţea lor sau copilăria ta.

Indiferent dacă alegi ca suport cana sau paharul, trebuie să imprimi pozele pe un set întreg, nu pe una sau două bucăţi.

Mătuşa ta face prăjituri geniale? Ne-am gândit ca anul acesta să îi personalizezi diferite obiecte pe care le foloseşte prin bucătărie.

De exemplu, îi poţi dărui un platou imprimat cu un colaj realizat din pozele preferate şi o lingură sau o spatulă de lemn traforate cu feţe zâmbitoare.

Ne-am gândit şi la un recipient inedit în care să ţină zahărul. Scrie pe computer, cu litere ce par a fi zahăr topit, următorul text: „Eşti/Sunteţi motivul petru care am ajuns aşa:” şi pune alături o poză cu tine când tocmai ridici faţa murdară de frişcă şi ciocolată dintr-o prăjitură.

Pentru bărbaţii din familia ta (tată, unchi, bunic ş.a.), iubitori de băutură, personalizează o sticlă de bere sau chiar un bax.

Modifică în programe speciale (gen Photoshop) fotografia lor şi crează etichetele pe care le vei înlocui cu cele de pe sticlele originale. De exemplu, dacă unchiul are burta „bine accentuată”, fă-l manechin şi adaugă un text inspirat din reclame. Dacă cel care va fi surprins cu un astfel de cadou este o persoană slabă, schimbă-i capul, mută-l pe un corp uriaş şi denumeşte sticla de bere sau de vin „Licoarea veseliei”.

Dacă băutura nu este punctul sensibil al părţii masculine a familiei, atunci personalizează nişte cărţi de joc cu chipurile rudelor. Alege pentru spate o fotografie de grup, iar pe faţă atribuie fiecărui număr chipul unei rude surprinsă într-o ipostază hazlie. Nu ai cum să dai greş!

Fraţii şi surorile sunt mai greu de impresionat. Vârsta fragedă îi face mai pretenţioşi atunci când vine vorba de un cadou personalizat.

Ne-am gândit că dacă mai joci încă fotbal cu fratele tău, ai putea personaliza două tricouri (unul pentru tne şi unul pentru el). Alege fotografia din profil a unui fotbalist care tocmai a şutat spre poartă şi înlocuieşte-i chipul cu cel al fratelui tău. Imprimă imaginea pe tricoul lui, iar pentru tricoul tău alege poza unui portar concentrat să apere poarta. Înlocuieşte-i chipul din profil cu poza chipului tău şi gata cadoul! Desigur, imprimă imaginile pe spatele tricourilor.

Ai grijă ca imprimarea să fie de bună calitate deoarece tricourile vor fi spălate de foarte multe ori.

Dacă nu obişnuieşti să joci fotbal cu fratele tău, propunerea noastră este să îi dăruieşti acest cadou alături de o minge şi să faci primul pas spre un meci sau un „tenis cu piciorul”. Din experienţă îţi spunem că un joc îmbunătăţeşte comunicarea dintre fraţi mai tare ca un pahar de bere la masă.

Pentru sora ta personalizează un obiect care se poate ţine în poşetă: o oglindă, o tabacheră, o brichetă, o perie de păr, orice foloseşte ea mai des.

Nu imprima pe aceste obiecte „Eşti cea mai tare/bună/iubită soră.”, ci poza ta de când erai mic/ă şi ţineai o jucărie sau ceva dulce în mână. Sub poză scrie „Haide, mama a făcut ceva bun!”.

Dacă sora ta locuieşte încă cu tine, în casa părinţilor, scrie pe obiectele menţionate „Furat de la sor-mea/frate-miu” lângă poza unui personaj de desen animat aflat într-o ipostază negativă, lângă poza unei vrăjitoare sau lângă poza ta în care te strâmbi.

Precizări

Este de înţeles că eşti liber să alegi ce cadou vrei pentru membrii familiei. Sugestiile noastre sunt doar exemplificative. Ideea de cadou pentru bunică poate fi perfectă pentru sora ta recent căsătorită, iar cadoul pentru fratele tău se poate potrivi tatălui tău.

Înainte să te apuci de treabă trebuie să verifici dacă centrele de imprimare pot realiza ceea ce îţi doreşti. Ni s-a întâmplat să dorim imprimarea unui borcan şi am găsit cu greu firma capabilă de acest lucru.

De asemenea, alege obiecte de bună calitate ca să nu te faci de râs şi ai grijă ca mesajul sau pozele să nu fie prea mari pentru că specialistul o să fie nevoit să înghesuie totul.

Cam atât pentru astăzi. Săptămâna viitoare vom continua cu idei de cadouri personalizate pentru prieteni.

Până atunci, aşteptăm impresiile tale şi, de ce nu, alte idei aplicate de tine sau aflate în proiect.

Oana

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te rog frumos să îl dai mai departe printr-un share ca să ajuţi şi alţi prieteni care sunt în pană de idei!

Dacă te-am ajutat în vreun fel, te rog să dai like la această pagină.

Dacă vrei să primeşti idei de surprize şi cadouri regulat, te rog, abonează-te la Newsletter.

One Response

  1. Marius

    foarte bun articolul. avem si noi un site care ofera o idee de cadou noua care ar putea fi adaugata la acest articol.

Leave a Reply