9 cadouri mici pentru 9 reacţii mari

posted in: Cadouri | 0

un mini cadou
De ce să faci o surpriză mare, când poţi să faci una foarte foarte mică?

Ai făcut vreodată un raport între mărimea cadoului pe care l-ai dat şi mărimea surprizei pe care ai primit-o? De ce trebuie o surpriză foarte mare pentru a obţine o reacţie foarte mare?

Eu nu zic că o surpriză mare nu e bună, ba din contră, chiar ţi se umflă inima în piept şi mai mult când vezi o cutie foarte mare. Eu nu vreau să contrazic ultimul articol al lui Andru, ci să prezint şi cealaltă variantă.

Fetele ştiu deja că şi lucrurile mici au, destul de des, valori destul de mari:

– primul bileţel amoros primit în clasă de la exact cine sperai,

– un parfumel,

– o cutie de bijuterii ş.a.

Dacă ceva poate fi făcut foarte mare, atunci poate fi făcut şi foarte mic

Lucrurile în miniatură sunt în general subestimate şi e păcat. Foarte puţină lume preferă să încerce ideea unui cadou în miniatură decât unuia de mărime normală sau surpadimensionată.

Eu zic că merită să încerci, măcar o dată. Chiar dacă rişti să pari un pic ridicol, tot o să obţii un zâmbet, o apreciere pentru munca pe care ai depus-o şi sigur vă veţi apropia mai mult unul de altul.

Uite câteva idei de cadouri „intrate la apă”

1. Un mini album foto. O idee care chiar am văzut-o şi am pus-o în aplicare. Poţi apela la un studio foto să îţi imprime pozele sau poţi să le scoţi şi tu dacă îţi permite imprimanta.

2. O cărticică foarte mică. Nu trebuie neaparat să fie o carte autentică. Chiar e de preferat să fie ceva făcut de tine. Ai putea de exemplu să faci o listă cu anumite calităţi ale sale şi să scrii câte un cuvânt pe fiecare pagină. Aici ai mai multe variante interesante de încercat, însă cea mai bună o să vină de la tine.

3. O prăjitură mai mică decât o prăjitură mai mare :D. Să zicem că cel care v-a primi cadoul de la tine este nebun după prajituri sau torturi diplomat. Ai putea să încerci ceva făcut de mâna ta, dar la o scară mult mai mică (care sigur va fi apeciată) sau poţi căuta o cofetărie care să facă toată treaba. Ideea este ca toată mini-prăjitura sau micro-tortul să poate fii mâncat din maxim trei îmbucături.

4. Pentru iubitorii de mese festive, un curcan umplut „în devenire”. În loc de curcan poţi găti o prepeliţă sau un pui mic de găină. Îl umpli şi îl găteşti ca şi cum ai face un curcan umplut la cuptor. Iar când vine ora mesei îl poţi servi într-un vas foarte mare.

5. O ramă foto în miniatură. Despre poze subdimensionate am vorbit deja mai sus, acum rămâne doar să faci rost de o ramă foarte mică. În comerţ nu ştiu dacă ai găsi, eu unul nu am văzut.

Dar ai putea improviza ceva din carton sau din lemn. A doua variantă e un pic mai pretenţioasă, în special dacă nu ştii să lucrezi cu lemnul. Dar ai putea desena pe un carton toate elementele componente ale unei rame, le decupezi cu un cutter şi apoi te apuci să le lipeşti împreună. Nu e foarte complicat, ai nevoie doar de multă răbdare şi de mâini mici şi pricepute.

6. Un joc foarte mic. Aici ai mai multe opţiuni:

cărţi de joc,

– şah, table,

– domino (sau ceva ca acesta, care le are pe toate) ş.a.

8. O scrisoare foarte succintă. În general când compui o scrisoare de dragoste vrei să fii cât mai sincer, afectuos şi dacă se poate să scrii cât mai multe pagini. Eu cred că ar fi o idee tare să faci o scrisoare foarte foarte mică.

Metode de a pune în practică:

– încerci să scrii cu mâna ta direct pe hârtie (care s-ar putea să îţi iasă),

– ai putea scrie pe calculator şi apoi o scoţi la imprimantă cu cel mai mic font care poţi să îl găseşti sau

– poţi scrie scrisoarea în mod normal de mână, o scanezi şi apoi o scoţi la imprimantă la cea mai mică scară posibilă.

9. Sau dacă chiar te simţi generos ai putea să îi faci cadou un telefon ca acesta. Nu există riscul că s-ar putea să îl scapi în ureche :), dar s-ar putea să ai nevoie de o lupă ca să vezi cine te sună.

Îţi urez surprize mari prin lucruri mici,

Shorin

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te rog frumos să îl dai mai departe printr-un share ca să ajuţi şi alţi prieteni care sunt în pană de idei!

Dacă te-am ajutat în vreun fel, te rog să dai like la această pagină.

Dacă vrei să primeşti idei de surprize si cadouri regulat, te rog abonează-te la Newsletter.

Leave a Reply